DriverAudiA4 Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 Ostatnio okazało się że padła mi turbina w mojej Audi na wolnych obrotach zaczęła kopcić i zazsała olej w kolektory, cylindry i i wgl. wymieniłem turbine zostały poczyszczone przewody dochodzące do turbiny, kolektory, wypompowany olej z tłoków misa olejowa nowy filtr oleju i nowy olej. autko przepaliło ten pozostały olej po pierwszym odpaleniu troche zakopciło i zaśmierdziało spalanym olejem i dalej nie kopciło. Dziś dostała troszkę w piz*e na trasie i za mną ukazała sie kurtyna dymu. Zjechałem dymiła, zgasiłem, zapaliłem auto nie dymiło. Czy może jeszcze dopala się ten pozostały olej?
Mateuszek1001 Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 Wg mnie, wydaje mi sie że spora część oleju z padniętej turbiny została w układzie wydechowym, a fakt że przegoniłeś auto skutkowało znacznym wzrostem temperatury w układzie wydechowym i tym samym olej po prostu zaczął sie spalać. Taka jest przynajmniej moja teoria.
DriverAudiA4 Opublikowano 26 Marca 2015 Autor Opublikowano 26 Marca 2015 Też tak mi się wydaje bo jak jeżdżę spokojnie po mieście to nie dymi.
adifek Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 przepal go dobrze i bedzie problem z głowy
DriverAudiA4 Opublikowano 26 Marca 2015 Autor Opublikowano 26 Marca 2015 Chyba tak zrobię jutro może przejdzie jej te dymienie
Rekomendowane odpowiedzi