Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż rejestratora - jak montujecie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam. Jak najlepiej zamontować rejestrator jazdy żeby kabel nie przeszkadzał ?

Opublikowano

Też o Tym myślę zamierzam poszukać prądu w podsufitce (z żarówek ) i zamontować tam gniazdko USB i tego od góry na usb do kamerki. Taki mam plan jak wykonam to wrzucę na forum

Opublikowano

Ja u siebie mam podłączone w schowku. Kabel z wideorej. puszczony w podsufitce w słupku i do schowka. W Schowku mam podłączony adapter na 3 wejscia zapalniczki+ 1 wejscie na usb (na podładowanie smartphona ). Adapter wł. sie po przekreceniu klucza (po zapłonie). Działa super. Nie musze uwazac zeby sie wł albo wył wideorej. robi to automatycznie :)

Opublikowano

Ja wejście USB do Smartphona mam zrobione tutaj Tylko muszę usunąć tą diodę za mocna i nie pasuje

2c9fc543e2108d12med.jpg

A dokładnie jest to coś takiego

bf816_1.jpg

Oczywiście bez tego kołnierza

Edytowane przez GRESTA88

Opublikowano

To jest mój bajer do ładowania Telefonu a do rejestratora planuje zamontować coś takiego w podsufitce tam gdzie są lampki jest tam sporo miejsca. Podłączyć planuje pod zasilanie od lampki do czytania i wypuszczę tylko wtyczkę będzie estetycznie i schowane. Myślę że mniej kombinacji jak ciągnąć przez słupek

HTB1zdqmHXXXXXXzXVXXq6xXFXXXG.jpg?size=6

Widziałem że większość kamerek ma zasilanie z USB krótki kabelek i nic nie będzie widać i na stałe. Moim zdaniem o wiele lepiej jak wiszące kable idące od zapalniczki

Opublikowano

To jest mój bajer do ładowania Telefonu a do rejestratora planuje zamontować coś takiego w podsufitce tam gdzie są lampki jest tam sporo miejsca. Podłączyć planuje pod zasilanie od lampki do czytania i wypuszczę tylko wtyczkę będzie estetycznie i schowane. Myślę że mniej kombinacji jak ciągnąć przez słupek

Nie ma duzo pracy przy puszczeniu kabla w słupku. Tylko go tam wepchac. Nie trzeba nic zdjemowac, jedynie to odkrecic pozniej schowek aby zamontowac

Opublikowano

To w słupku tylko się wpycha a w podsufitce ? I o jak grubym kablu mówisz ? A zasilanie masz za schowkiem z czego ?

Opublikowano

kabel jest gruby tak jak np od navi (standard) do podsufitki tez tylko wepchnąłem, chowie sie bardzo fajnie (ja małą łyzeczka wpychalem)

. a zasilanie mam do radia po zaplonie podlaczone.

Opublikowano

Dzięki za pomysł muszę sprawdzić, jak da się włożyć taki kabelek jak od navi USB to chyba kupię długi i jakoś go poprowadzę do góry od tego miejsca co mam zamontowane gniazdko USB bo mam u siebie 2 wyjścia jedno zostanie na ładowarkę fona tableta a drugie kamerka gniazdko zapalniczki potrzebne mi do navi często latam w długie trasy .

Opublikowano

Ja zamontowalem bezpośrednio ze świateł w podsufitce tyle ze kamerka jest na 12v. Po włączeniu zapłonu pojawia się napięcie 12.5 do 14v. Po wyłączeniu zapłonu po 1min spada napięcie do 4v i kamerka sama się wyłącza. Ciekawe czy będzie rozladowywac aku..

Opublikowano

Własnie sprawdziłem u mnie w podsufitce ciężko paznokieć włożyć trzeba by odchylać czy to później tak dojdzie jak było. Czym to poważać nie chcę poniszczyć mojego czarnego sufitu :banan:

Opublikowano

jakims miekkim plastikiem albo łyzeczka :P mozcniej popchniesz to wejdzie na 100 % :)

Opublikowano

Właśnie czekam na kabel i w wolnym czasie to ogarnę mam nadzieje ze 2 metry starczą

Opublikowano

http://allegro.pl/kamera-samochodowa-wideorejestrator-mio-mivue-528-i5194144875.html

mam kamerke tego typu , przewód przeprowadzony w podsufitce poprzez lewy słupek , w miejscu gdzie są bezpieczniki mam zrobione dodatkowe gniazdo zapalniczki i w nie podłączona kamerka, bezpośrednio pod zasilanie nie mogła być ponieważ kamerka ta jest na 5V , oczywiście podłączone zasilanie po kluczyku , plus jest taki że żadne przewody nie pelentają się po aucie wszystko jest pochowane a kamerka jest bezobsługowa

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

WItam. Jak najlepiej zamontować rejestrator jazdy żeby kabel nie przeszkadzał ?

Rejestrator zamontowałem bezpośrednio za lusterkiem (uprzednio ustawiając go tak abym cokolwiek widział) ;) .

Kabel poleciał nad uchwytem, do zapalniczki. O tyle mam plus, że jak go chcę włączyć to nie muszę bawić się małymi przyciskami, tylko włącza się jak wcisnę wykę do zapalniczki. :wink:

• 4 lata później...
Opublikowano

mordeczki powiedzcie mi, podlaczylem kamerke do instalacji lampki podsufitki, razem z tym „zasilaczem” ktory wsadza sie w zapalniczke samochodowa, przez 3 dni bylo git, czyli po zgaszeniu zaplonu kamerka sie wylaczala. Przedwczoraj kamerka sie nie odpalila, po godzinie jazdy zaczela dzialac, a dzisiaj juz w ogole sie nie odpala, ktos moze podejzewa co to moze byc? 

Opublikowano

Komzuald , powtarzasz się  .... mordeczko :guma: