Opublikowano 22 Kwietnia 201511 l na początek filmik, on wszystko wyjaśni: nawiew z ECON daje powietrze do kabiny, ale gdy włącze klimę (wyłąacze ECON) przestaje dmuchać. słychać tylko dźwięk zamkniętego układu, tak jakby coś się zablokowało. dodam że stało się to po zresetowaniu nastawów klimatyzacji przez vaga. jakieś pomysły jak to odblokować ? okej, wiem co jest. pał jeden silniczek sterujący. rozebrałem, złożyłem i przez chwile działa ale cały czas wraca do pozycji zamkniętej ;x
Opublikowano 25 Kwietnia 201511 l U mnie sytuacja jest identyczna. Mam nawiew jak podniosę temp. do około 20 stopnii wyżej. Jak obniżę temp. poniżej 20 stopni to jest identycznie jak na filmiku powyżej. Edytowane 25 Kwietnia 201511 l przez solder
Opublikowano 25 Kwietnia 201511 l Ale wszedłeś w bs kliknąłeś go, ale poczekałeś az wszystko sie ustawi?
Opublikowano 25 Kwietnia 201511 l Autor nic na to nie pomaga, stało się to po regulacji nastawników nawiewu przez vaga. jeden silnik cały czas trzyma parametr 27 i nie rusza z miejsca. coś mi się wydaje że ten potencjometr w środku się zabrudził. nie mam pojęcia jak go wyczyścić ;x solder, odłącz jeden silniczek (ten co dałem na zdjęciu) i ręcznie otwórz tą dużą zaślepkę nawiewu. prowizorycznie rozwiązuje problem. Edytowane 25 Kwietnia 201511 l przez tracer123
Opublikowano 27 Kwietnia 201511 l Musisz rozebrać silniczek i przeczyścić potencjometr: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/202222-naprawa-oraz-czyszczenie-silniczkow-silownikow-klap-klimatronika/
Opublikowano 27 Maja 201511 l nic na to nie pomaga, stało się to po regulacji nastawników nawiewu przez vaga. jeden silnik cały czas trzyma parametr 27 i nie rusza z miejsca. coś mi się wydaje że ten potencjometr w środku się zabrudził. nie mam pojęcia jak go wyczyścić ;x solder, odłącz jeden silniczek (ten co dałem na zdjęciu) i ręcznie otwórz tą dużą zaślepkę nawiewu. prowizorycznie rozwiązuje problem. I tak uczyniłem. Rozebrałem silniczek i jak na razie nic z tego. Prawdopodobnie muszę wymienić ten silniczek. Pzdr. Rozebrałem silniczek. Po ponownym podłączeniu słychać tylko cykanie silniczka. Czyżby do wymiany?
Opublikowano 27 Maja 201511 l Sprawdź VAG, jakie ma parametry podczas pracy i wtedy ocenisz, a nie po dźwięku działania.