asfi Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Witajcie, Mam swoje poczciwe ale kochane Audi A4 B5 Avant 2000r lift z silnikiem 1,9tdi 90KM AHU. Mój problem poleg na tym że jak pada bardzo duży deszcz albo jak umyje samochód na myjni auto przestaje jeżdzić A dokładnie wkręca się na obroty 1200 i tak jakby się na nich zacieło Na desce miga sprężynka od świeć i auto jedzie 20km/h a i błąd który pokazuje komputer- błąd położeni pedału przyśpieszenia Mój mechanik uwziął się aby wymienić czujnik pedału ale według mnie on jest dobry bo jak postoi ( chyba wyschnie) to jeździ aż do momentu jak nie umyje samochodu Trochę już poczytałem i niektórzy piszą że woda się tam dostaje - pytanie jak skoro pedał jest w środku samochodu a tam mam sucho No I przede wszystkim jak temu zaradzić I drugie pytanie. Chyba związane tez z tym czujnikiem czasem jak jadę to nie moge rozpedzić auta powyżej 120 km/h to jest ok 2500 obrotów? błedu nie ma - co to może być? Proszę pomóżcie bo coś czuje że jak wymienie ten czujnik to znowu bedzie to samo A i może ktoś wie jak go znaleźć bo szukam ale nie mogę znaleźć
Rekomendowane odpowiedzi