Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tylna półka i głośniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Chciałbym zamontować sobie 2 głośniki w tylnej półce w Audi A4 B5 sedan. Mój budżet wynosi 400zł.

Mam pytania: Jakie głośniki dobrze by się spisywały (rozmiar i firma) oraz czy zwyczajne wywiercenie otworów wystarczy?
Pozdrawiam.

Opublikowano

a masz zrobiona porzadnie scene z przodu?

Opublikowano
  • Autor

Nie chciałem wywiercać nowych otworów, a nagłośnienie oryginalne od BOSE jest za drogie. No chyba, że jest inna alternatywa.

Opublikowano

jak nie chcesz robic przodu to w sumie jedna chwala co tam sobie z tylu wlożysz bo pewnie chcesz wsadzic elipsy a do 400 zł beda grały wszystkie podobnie. Bedziesz mial wiecej dzwieku w aucie bedzie głosniej, wiecej basu niż teraz ale nie bedzie to lepszym rozwiazaniem niż odseparowane 16cm z przodu. Jeżeli jednak nie jestes wymagajacy to Tobie starczy. Ja jestem zdania ze lepiel miec jakość niż hałas. Nie wydawaj 400 zł na elipsy kup cos za 250-300 zł np jakies jbl

Opublikowano

Witam.

Montowanie głośników na tylną półkę to strata pieniędzy. Lepiej zrobić dobrą scenę muzyczną z przodu, a tylne głośniki wyciszyć albo w ogóle wypiąć. Przeglądając różne fora natknąłem się na artykuł Bartosza Nazara na temat car-audio. Tutaj link: http://www.car-audio.waw.pl/PolskiCarAudioFAQ.pdf. Przeczytaj sobie dokładnie punkt 5.5 "Instalacja w tylnej półce" i sam wyciągnij wnioski czy jest sens ;-)

Pozdrawiam.

Edytowane przez margor94

Opublikowano
  • Autor

Jestem zielony i nie wiem czym się różnią "Elipsy" od zwykłych głośników. Chcę wsadzić do tyłu głośniki z 2 powodów: 1. Poprzedni właściciel zrobił dziury i brzydko to wygląda 2. Oryginalne głośniki z przodu nie wystarczają mi (dziwnie rozchodzi się dźwięk w aucie). Podłączałem już głośniki 16 do tyłu i pasują w otwory, dźwięk jest moim zdaniem lepszy i nie chodzi tu o hałas czy walenie w blachę żeby się wyprostowała. A otwory są po prostu wywiercone, a dziury na śrubki są w półce i się wyrobiły i dlatego pytam czy zwyczajne wywiercenie wystarcza.

Opublikowano

Montowanie głośników na tylną półkę to strata pieniędzy. Lepiej zrobić dobrą scenę muzyczną z przodu, a tylne głośniki wyciszyć albo w ogóle wypiąć.

to zdanie mowi wszystko na ten temat :thumbup1:

Oryginalne głośniki z przodu nie wystarczają mi (dziwnie rozchodzi się dźwięk w aucie).

dlatego bo nie jest zrobione tak jak byc powinno. Mialbys dobry przod to bys nie myslal o tyle :decayed:

A otwory są po prostu wywiercone, a dziury na śrubki są w półce i się wyrobiły i dlatego pytam czy zwyczajne wywiercenie wystarcza.

tak wystarcza i najlepiej skrecic nie na blachowkrety tylko przylapac na sruby z nakretkami z teflonem zeby sie nie odkrecalo

Opublikowano
  • Autor

No cóż chyba zostanę przy swoim. Nie stać mnie na przeróbki, a sam się na tym nie znam. Dzięki za wiedzę.

• 3 lata później...
Opublikowano

Panowie, jaki jest dokładny rozmiar głośników w półce? 160 mm czy 165 mm? 

Opublikowano
6 godzin temu, D_aniel_ napisał:

Panowie, jaki jest dokładny rozmiar głośników w półce? 160 mm czy 165 mm? 

165 mm, ale jak kupisz jakieś bydlaki z masywnym koszem to mogą nie wejść w fabryczne otwory.

Opublikowano
W dniu 17.09.2018 o 20:38, longer_xd napisał:

165 mm, ale jak kupisz jakieś bydlaki z masywnym koszem to mogą nie wejść w fabryczne otwory.

Jakie według Ciebie najlepiej kupić? Zestaw odseparowany? Kształt elipsy czy zwykłe okrągłe?