simeu90 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Witam, Panowie, założyłem nowy temat bo przetrzepałem całe internety i nie ma podobnego postu który mógłby rozwiązać mój problem. Zaobserwowałem ubytek płynu w zbiorniczku i po kilku dniach poszukiwania udało mi się odnaleźć wyciek. Jest on między blokiem silnika a skrzynią dokładnie w miejscu gdzie się łączą co widać na poniższych filmikach. www.youtube.com/watch?v=3YUtxBfHKto www.youtube.com/watch?v=Wu5tKnKZv_A Od razu dodam, że płyn mam czysty - nie ma w nim oleju, Olej silnikowy ma swój poziom nie przybywa w nim płynu. korek od oleju nie ma białych śladów. Proszę o informację czy w miejscu wycieku jest jakaś uszczelka? Nie obstawiam uszczelki pod głowicą gdyż głowica jest wyżej a wyciek ewidentnie widać w tym miejscu. proszę o pomoc bo nie wiem co robić :/
Debian27 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 podłącze się pod temat gdyż mam to samo a widzę, że nikt nic nie poradził? No Panowie !!! ??
simeu90 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Usterka naprawiona. padł trójnik z tyłu bloku taki jak na tej aukcji http://allegro.pl/audi-a4-b5-1-6b-99r-trojnik-i5584775638.html koszt 40zł i trochę gimnastyki
Debian27 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 a jeśli u mnie trójnik jest dobry? czytałem, że może być jakaś zaślekpa z korodowana na bloku silnika ??
jacek70 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Napięć umyć silnik i na czystym będzie widać gdzie przecieka.
Debian27 Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 ale czy są w bloku jakieś zaslepki ?? Panowie proszę o pomoc płynu ucieka coraz więcej, 3 mechaników się patrzyło i ewidentnie wyciek jest między blokiem a skrzynią...wycieka z łączenia i niby nigdzie indziej. Czy to jest możliwe?
Rekomendowane odpowiedzi