Janis Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Witam, posiadam stary kluczyki od Audi A4 B5 96' - są one nudne i wyglądają jak od domu - jest tylko przycisk tzw "latarka".Postanowiłem to zmienić, i chciałbym zasięgnąć rady fachowców ( może ktoś już to przerabiał, bądź wpadł na podobny pomysł )W internecie znalazłem scyzoryk tego typu: http://allegro.pl/audi-scyzoryk-a3-a4-a6-a8-tt-obudowa-kluczyk-3p-i4847954977.htmlJaki byłby koszt przyspawania mojego starego, bądź zrobienie go na wzór jak wyżej?Pozdrawiam.
easymoonrider Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Robiłem identyczną rzecz w golfie 4. Koszt wyrycia w tym trzpieniu/grocie oryginalnego wzoru jest znikomy. Tam gdzie dorabiają klucze zrobią Ci to w 10 minut.Dodatkowo podłączyłem sobie otwieranie zamka i wlewu paliwa z pilota. Wcześniej miałem zwykły centralny. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez easymoonrider
Janis Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Więc działało by?Świetnie, ogólnie nie posiadam pompki centralki jeszcze - muszę ją kupić, lecz nie wiem jaki ona miała numer ( od początku jej nie mam.. ) I teraz jestem w kropce, bo chciałbym kupić pompkę a po pomce to: http://allegro.pl/sterownik-centralnego-zamka-proxima-audi-vw-pilot-i5174571342.html Tylko jestem zielony w tym i nie wiem czy potrafiłbym podłączyć to w miarę.
easymoonrider Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Ja kupowałem gotowy zestaw marki bodajże Steeli Men. Były tam dwa kluczyki, jakieś okablowanie i sterownik, który po prostu wmontowałem w drzwi i wpiąłem się w instalację. Elektromechanik chciał za podłączenie tego 200 zł więc pogrzebałem w necie i wieczorkiem prowizorycznie sobie sam wszystko podłączyłem. Następnego dnia dokończyłem dzieła. Golfa miałem 3 lata. Przez ten czas działało wszystko bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi