koser Opublikowano 20 Października 2008 Opublikowano 20 Października 2008 Witam, Mam pytanie dotyczące wyłączania klimatyzacji w klimatronicu . Jak doczytałem się przycisk ECON służy do wyłączania klimatyzacji, natomiast w moim aucie dopiero OFF powoduje zmianę obrotów i wyłączenie się wiatraka chłodzącego chłodnicę. (Wciśnięcie/wyciśnięcie ECON nie powoduje zmiany w powyższych symptomach). Rozumiem, że tych przesławnych kodów do mojego klimatronica jeszcze nie wynaleziono? [br]Dopisany: 19 Październik 2008, 23:02_________________________________________________ Widzę, że już nikomu się nieche pisać, albo problem jest zbyt skomplikowany Wporządku, jakoś przeżyję.. Pozdrawiam
Barni Opublikowano 20 Października 2008 Opublikowano 20 Października 2008 W moim ECON wyłącza klimatyzator. Po wciśnięciu go wiatrak klimy nie chodzi.
Cuber Opublikowano 20 Października 2008 Opublikowano 20 Października 2008 Jak doczytałem się przycisk ECON służy do wyłączania klimatyzacji, natomiast w moim aucie dopiero OFF powoduje zmianę obrotów i wyłączenie się wiatraka chłodzącego chłodnicę. (Wciśnięcie/wyciśnięcie ECON nie powoduje zmiany w powyższych symptomach). przycisk econ wylacza kompresor klimy ale nie koniecznie musi zmieniac obroty nawiewu , przycisk OFF chyba raczej Ci wyłącza cały nawiew a nie zmienia obroty :gwizdanie:
berciu Opublikowano 21 Października 2008 Opublikowano 21 Października 2008 Może masz za małe cisnienie gazu w obiegu i poprostu nie działa Tobie klma
koser Opublikowano 21 Października 2008 Autor Opublikowano 21 Października 2008 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Berni - dzięki, pewnie będę musiał się udać .....no właśnie do kogo?? Do elektryka czy do fachowców od klimy? Cuber - chodziło mi o spadek obrotów silnika, który wskazywałby na włączenie/wyłączenie większego obciążenia (w tym wypadku klimatyzacji). Berciu - klimatyzacja chłodzi doskonale, więc chyba nie w tym problem.
Barni Opublikowano 21 Października 2008 Opublikowano 21 Października 2008 Ja wybrałbym się do kogoś kto zna się na klimie... Powinien coś podpowiedzieć lub usunąć usterkę jeśli wystąpiła. W końcu układy klimatyzacji są ściśle powiązane z elektrycznymi więc ten kto zajmuje się klimatyzatorami musi mieć pojęcie o elektryce.
koser Opublikowano 23 Października 2008 Autor Opublikowano 23 Października 2008 Problem rozwiązany. Przyczyną był nie działający przycisk ECON (mimo zapalającej się lampki ), czyli cały czas chodził na klimie. Nie znam szczegółów,bo nie ja odbierałem samochód, ale chodziło o zwarcie elektryczne.W serwisie klimatyzacji zapłaciłem 80 zł.
Rekomendowane odpowiedzi