Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja LPG - propozycja - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam,

Od 2 tygodni jestem posiadaczem mojego pierwszego Audi A4 B6 3.0 V6 220 KM i przymierzam się do założenia instalacji LPG zanim budżet pochłonie tankowanie Pb :)

Propozycja serwisu gdzie będę zakładał prawdopodobnie:

KME NEVO

Reduktor KME Tur 8 fi do 250 KM

Wtryskiwacze Barracuda albo Hany Gold

Koszt 2900 zl

Nie miałem nigdy tak mocnego silnika, nie jeździłem też na LPG, więc pytania powstały na podstawie czytania forów i opinii znajomych.

1. Czy ktos miał do czynienia z takim zestawieniem. Widziałem, takie na allegro co może sugerować najnizszy koszt dla montera, a z drugiej strony może sprawdzone rozwiązanie.

2. Czy odradzacie któryś z poszczególnych elementów?

3. Zdania co do reduktora są podzielone. Czy wystarczy jeden? Mechanik mówi mi o jakimś KME Tur do 250 KM, chociaż takiego nigdzie nie znalazłem. Kolejna sprawa reduktora: z jakim zapasem dać reduktor do 250 KM wystarczy( Inny mechanik z kolei proponuje założyc do 300 KM) Podobno gdy da się za mocny to też niedobrze.

4. Mechanik stawiał raczej na wtryski Barracuda, choć zastanawiam się, czy Hany to nie najlepsze i sprawdzone rozwiązanie.

5. Czy o cos jeszcze powinienem dopytać montera?

Dzięki za pomoc

Opublikowano

Witam serdecznie, po pierwsze gratuluję zakupu i życzę miliona kilometrów i bezawaryjne jazdy.

Jako że byłem w prawie identycznej sytuacji (pierwsze auto z taką mocą i do tego wizja założenia lpg) wiec do niektórych punktów się jestem w stanie odnieść.

3) wśród opinii i żywych przykładów, zauważyłem ze większość osób ma założone reduktory do 250 KM i w zupełności dają radę. Sam posiadam jeden reduktor AC r 01 250, sprawdza się znakomicie. Wiec osobiście polecał bym jeden dobry reduktor do 250 KM i dobrego gazownika który to ułatwi. :-)

4) Często bywa tak ze monter będzie polecał takie podzespoły w których już wie co z czym się je, lub takie na których ma większy profit. Taka konkluzja z mojej strony.

5) Zamiast dopytać, radzę znaleźć sprawdzonego, który instalacje zrobi bardzo schludnie, wszystko będzie na swoim miejscu, a co najważniejsze - jego praca będzie adekwatna do kwoty jaka sobie będzie życzył.

Pamiętaj również o tym żeby samemu tez się rozeznać w temacie a nie wierzyć ślepo monterowi . Czas spędzony na lekturze opinii, komentarzy i analizie for na pewno zaprocentuje podczas finalnej decyzji w sprawie.

Pozdrawiam serdecznie.

Wydziergane z mojego G2

Opublikowano

Zapytaj w GZW zbrosławice Mi zagazowali 2.0 tfsi czego inni nie chcieli zrobic i jak narazie jestem zadowolony

Opublikowano

Panowie a we Wrocławiu macie jakiegoś speca do polecenia?

Opublikowano

Ja u siebie od roku mam zamontowany zestaw - komp Optima Pro+ reuktor KME gold + wtryski barracuda i nie wiem, że mam instalacje w aucie :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za rady i opinie.

Zdecydowałem się na: KME Nevo Pro + wtryski barracuda + reduktor KME Gold 8 fi ( wlew tam gdzie paliwo, butla 60l).
Odebrałem i po jeżdzie testowej jest ok.

Montaż w Łodzi.

Gdyby ktoś chciał montować- dam namiary jak wszystko będzie ok nadal.
Pozdrawiam.

Opublikowano

Daj znać jeszcze jak ze spalaniem :)