Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

schemat chłodzenia turbiny bfb / wyciek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wciąż walczę z ubytkiem płynu chłodzącego plus kopceniem na biało. W sobotę jestem umówiony z kolejnym mechanikiem. W razie czego zamierzam zostawić samochód na kilka dni.

Dziś po odpaleniu samochodu podniosłem maskę i zobaczyłem parę wodną unoszącą się z tego miejsca

nYnKIV.jpg

Jest tam widoczny osad jakby płynu chodniczego. Dokładnie pod mocowaniem tą śrubą m12. Jest tam jakby uszczellka jakaś, mam rację? Czy możliwe że jest to pęknięte i płyn dostaję się do układu wydechowego?

Po powrocie do domu i zgaszeniu silnika znów otworzyłem maskę i szukałem dalej. Do turbiny dochodzi metalowy srebrny przewód który cieknie od strony ściany grodziowej. Zauważyłem że kapie dość mocno w jego kolanku. Nie mogę tylko zobaczyć czy jest to sam przewód czy łączenie jakieś i poprostu na kolanku ścieka. Szukałem na schematach etki, ale nic nie znalazłem. Na schemacie 121-48 nie ma tej rurki która doprowadza płyn do turbiny.

• 6 lat później...
Opublikowano

Odkopie temat bo borykam się z podobnym problemem osad z płynu w tym samym miejscu. Wcześniej kopcił na biało zaraz po odpaleniu teraz to ustało. Gdzie szukać przecieku? W najbliższych dniach planuje wyjąć turbo żeby sprawdzić czy nie ma pęknięcia w komorze chłodzenia cieczą, może tak być że pcha ciecz w wydech? Dodam że ostatnio został opróżniony kat.

Opublikowano

Mało prawdopodobne, raczej przyjrzałbym się mocowaniom węży do sprężarki. Może rys ci coś podpowie

Screenshot_20210610-060027_Chrome.jpg