dazwid Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 (edytowane) No więc dziś wszedłem w posiadanie pięknej a4. Wiem o problemie z napinaczem w tych silnikach, więc tak czy owak będę wymieniał cały rozrząd, profilaktycznie. Powiedzcie mi jednak Panowie, jak dla was brzmi mój silnik? W miarę ok, czy już jest hardcore? Zamieszczam link z nagraniem: Edytowane 8 Maja 2015 przez dazwid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tracer123 Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 (edytowane) brzmi jak mój 2.0 jak miał uwalony nastawnik zmiennych faz rozrządu gdy zmieniłem napinacz dźwięk się nie zmienił. Edytowane 8 Maja 2015 przez tracer123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazwid Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 brzmi jak mój 2.0 jak miał uwalony nastawnik zmiennych faz rozrządu Czyli nie brzmi zbyt "zdrowo"? Są jakieś inne objawy tej przypadłości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tracer123 Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 (edytowane) BLA BLA BLA edit. widzę że w 1.8 tfsi nastawnik i napinacz są jako 1 przedmiot. czyli na 100% masz do wymiany napinacz. Edytowane 8 Maja 2015 przez tracer123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazwid Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 jeśli silnik ucichnie na 3 sekundy to padł nastawnik.jeśli nie ucichnie to łańcuszek. A jeśli ucichnie całkowicie to wszystko ok? Bo u Ciebie na filmiku cichnie na 3 sek i wraca. Czy tak powinno być, czy to oznacza właśnie padnięty nastawnik, bo nie do końca zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabiello Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Z tego co pamiętam to była jakaś akcja serwisowa na nastawnik faz rozrządu w 1.8tfsi, podjedź do aso i zapytaj się czy na twój egzemplarz nie jest przewidziana ta akcja serwisowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazwid Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Z tego co pamiętam to była jakaś akcja serwisowa na nastawnik faz rozrządu w 1.8tfsi, Dzięki za radę, podjadę Widzę, że masz ten sam silnik, Twój jak brzmi, lepiej? Szukałem na youtube jakiś filmików, i wszystkie co znalazłem to brzmią bardzo podobnie jak mój. Nie mam porównania ze "zdrowym" silnikiem. Chyba się dowiem dopiero jak zmienię łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiveCam Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Cześć, Dorzucę swoje 5 groszy . Co do tego dźwięku, to nie rozpędzałbym się z wymianami rozrządów itp .... Ja wymieniłem rozrząd i ten nastawnik faz i dźwięk pozostał ( taki terkot ) -coś podobnego jak u Ciebie . Zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest skrzynia, ponieważ cała buda mi delikatnie drży .... Więc puki co to może warto mechanikowi, powiedzieć żeby przyłożył "ucho" do skrzyni Nie jestem mechanikiem, ale widzę z własnej praktyki, że ten dźwięk raczej nie pochodzi z rozrządu . Choć mogę sie mylić Edytowane 22 Grudnia 2015 przez LiveCam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazwid Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Witam Ponownie po 8 miesiącach użytkowania i napisania posta na temat tego dźwięku Rozrządu jeszcze nie wymieniłem, ale byłem u mechaników z tym dźwiękiem i powiedzieli, że na 100% nie ma to związku z rozrządem. Powiedzieli, że jak na benzynę to pracuje głośno, ale podobno to przypadłość wszystkich FSI/TFSI z grupy VAG. Troszkę słychać wtryski, troszkę pracujący łańcuszek i jeszcze pare innych dupereli które całościowo dają taki obraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonszwro Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 co ty piepszysz mam ten sam silnik i tak nie chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazwid Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 co ty piepszysz mam ten sam silnik i tak nie chodzi Nagraj w takim razie dźwięk pracy swojego silnika, chętnie posłucham dla porównania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonszwro Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 okej w poniedzialek nagram i wrzuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazwid Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Tylko postaraj się zdjąć tą plastikową pokrywe przy nagrywaniu, wystarczy ją pociągnąć do góry. U mnie bez niej dopiero słychać bardzo te wszystkie dźwięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonszwro Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 ta pokrywe mocno do gory ciagnac z dwoch stron ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazwid Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Nie trzeba jej bardzo mocno ciągnąć, ona nie jest na żadnych zatrzaskach więc nie ma możliwości nic tam urwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi