Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AEB Probleem z zaworkiem DV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj postanowilem wymontowac swoj DV w celu sprawdzenia. Po drodze okazalo sie ze jeden z przewodow z n75 jest przetarty a sam n75 nie siedzi zbyt mocno w przewodzie (wyciegnelem go bez luzowania opaski ). Do sedna, po wyciagnieciu zrobilem pierwszy test mojego dv. tzn. dmuchnelem porzadnie w koncowke od dolu zaworki i powietrze nigdzie nie uciekalo. Po dmuchnieciu w boczna koncowke slychac i czuc wyraznie jak powietrze ucieka przez ta gorna cieniutka koncowke :/. Chyba nie tak powinno byc. ?? Pozniej wcisnelem sprezynke od dolu ku gornej malej koncowce, Ta koncowke przykrylem palcem. Pozniej puscilem sprezynke i ona wrocila do polozenia wyjsciowego a chyba powinna zostac wcisnieta az puszcze ta malutka koncowke. Wiem ze ciezko to zrozumiec dlatego dodam filmik z YT ktory ukazuje to co u mnie sie nie dzieje :). Powiedzcie mi czy ten zaworek jak tak jest uszkodzony i nadaje sie do wymiany na OEM ? Koszt zaworka u mnie 155zł.

Link do filmiku

U mnie wyglada to jak w przypadku tego pierwszego zaworka.

Opublikowano

Zawór przepuszcza i jest do wymiany.

Edytowane przez Techotronic

Opublikowano

A czy ten zaworek mogl powodowac problemy iż nie miałem ssania i czasem obroty na zimnym mi spadaly ponizej 800 ?? Bo to ze obroty powoli mi spadały i nie przyspieszal rowno to raczej tak :)

Opublikowano

Tez tak mialem... za oryginal dv zaplacilem ok 130zl wszystko jak reka odjal ;)

Opublikowano

Witam. Zaworek wymieniony wszystko poskladane i efekt mhhhh jakiegoś szału nie ot, mniej chałasu troche szybciej z obrotów schodzi no i równiej przyśpiesza. Teraz musze gaz wyregulować bo coś kiepsko chodzi, np. na zimnym silniku jak depne full gaz to sie dławi i gaśnie :/