Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Rozrząd i pompa wody w 1.8 T ANB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie chciałbym zapytać co napędza pompę wody w tym silniku? Pasek rozrządu czy pasek klinowy? Przy okazji czy ktoś mógłbym mi sprawdzić w etc e albo gdzie kolwiek czy dobry rozrząd zamówiłem :

Pasek Contitech CT 919, 153 z

Rolka prowadząca INA 532 0161 10

Rolka napinajaca INA

Napinacz hydrauliczny NTN GT 357.45

Pompa wody Hepu 026 121 005 F

Opublikowano

Siemka.

Według etki powinno pasować. Pompa jest na pasku klinowym, pasek 153 zęby, rolka i napinacz taki sam jak u mnie w ajl'u. Gdzie i za ile ogarniałeś rozrząd??

Opublikowano (edytowane)

Mam dobry sklep na alledrogo i motoryzacyjny w Pionkach , wszystkie graty około 500 zł :)

Edytowane przez sunset
Opublikowano

no 500zł to jest dobra cena, ja płaciłem 570 do swojego, tylko ja mam chyba pasek Bosch o ile paniętam:) Pompa jest na osobnym pasku, tak jak Kolega wyżej napisał

Opublikowano

Kolego z pierwszego postu podaj nick na allegro sklepu ( może być na priv ), również biorę się za rozrząd w ANB :)

Opublikowano

Darku zapodaj link.....trzeba powoli zbierać graty :)

Opublikowano

Sorki ale byłem na wyjeździe i nie wchodziłem na forum. O ile dobrze pamietam to tomi-car coś takiego ale poźniej sprawdzę i jeszcze dam link. A jeśli chodzi o Sklep to RED CAR w pionkach Zestaw rozrządu INA 257 zł + napinacz SNR 145 zł i Popa wody 100 zł ale nie pamietam marki.

Opublikowano

Panowie spotkałem się z informacją że inny rozrząd jest montowany od nr silnika 020 001 , mam silnik 1.8T ANB z nr 019 340 i teraz myślę jaki rozrząd kupić - doradzicie coś ?

Opublikowano

Jak zdejmiesz plastikową osłonę to nr silnika masz na samej górze na białej naklejce z kodem silnika włącznie, kod silnika jest też po prawej stronie bloku wybity patrząc przodem do maski

Opublikowano

Mam 013 841 ,ciekawe czy będzie pasował :)

Panowie orientowal się ktoś z was jak to jest??

Opublikowano

Ja kupilem wedlug katalogu INY, Ruville i NTN wszystko ładnie wymienione silniczek chodzi jak trzeba, za czesci zaplacilem niecale 500, chcesz to Podesle link, na nr silnika patrzylem

Opublikowano

jednak to chyba nie ma znaczenia bo u mnie to samo, kupiłem niby z tej aukcji co niby jest od kodu silnika 020001 a mam 013 841 i wszystko pasowało. Domin zamówiłeś z tego sklepu co wstawiłem?

Opublikowano

sunset , ja zamówiłem ze sklepu Allegro - dokładnie ze sklepu motoryzacyjnego z Głowna k. Łowicza, ale pojechałem odebrać wszystko osobiście żeby sprawdzić czy będzie katalogowo pasować, fajny zestaw kupiłem,bo zestaw rozrządu INA, pompa wody Ruville, i napinacz hydrauliczny NTN( z tego co widziałem to identyczny jak oryginał) - także pasowało wszystko w pytkę idealnie, za 478 zł także cena przyzwoita.

Co jeszcze ciekawego mogę powiedzieć, to mój rozrząd był wymieniany w 2008 roku, ale z uwagi na automat był w super stanie, pasek sztywny nic nie starty, rolki cichutkie, ale z racji że kupiłem auto stwierdziłem że to konieczność i wymienię.

Jak by ktoś potrzebował linka to podrzucę :)

Opublikowano

Sami wymienialiście rorządy czy mechanicy się w to bawili??

Opublikowano

Ja robiłem z kolegą ,około 3,5 godziny roboty z przerwami na kielicha :D ja caly rozrzad tez mialem robiony w 2008 roku , ale jak wyjelismy pompe wody to podczas obracania piszczała takze byla na wykonczeniu (podejrzewam ze nie byla wcale wymieniana)