Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

nieszczelna chłodnica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam z prawej strony chłodnicy mam jakas małom nieszczelnosc nie wiem z kad to sie wzielo ale mniejsza z tym...

nie jest to jakis duzy problem ale poprostu widac ze sie tam poci... ;/

czy konieczna jest wymiana calej chlodnicy ??

czy istnieje jakis uszczelniacz ktory moglby w tym pomoc i to uszczelnic ??

Opublikowano

Żaden uszczelniacz. Nie leje się takich rzeczy bo to i tak prawie nic nie daje a zakitujesz sobie cały układ. Upewnij się czy to chłodnica i ja wymień na nową najlepiej firmy nissens bo te zamienniki po 150zł z allegro to syf i 2-3 na 10 szt ciekną od nowości. Ogólnie dobrze przejrzyj chłodnicę. Moja wyglądała bdb z góry ale jak robiłem sobie rozrząd i zdjąłem chłodniczkę klimy to się przeraziłem. Cały dół zgnity i też była mokra. Założyłem nissensa i jest git. Jakość wzorowa i wszystko pasuje jak ori + fakt, że przysłali mi tą o podwyższonej wydajności bo była prawie dwa razy grubsza. Lato + korki + klima i maks 86-88C na klimatroniku. Polecam.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Co masz kombinować z uszczelnianiem chłodnicy to lepiej kup jakiś zamiennik .

np taka http://allegro.pl/chlodnica-wody-vw-passat-b5-audi-a4-a6-1-9-tdi-1-8-i4819494596.html

u mnie na starym b5 miałem taka sama tylko że 4 lata temu kosztowała ona 170zł i do dziś nie dzieje sie nic z nią.

Opublikowano

A ja w B4 przerobiłem 3 takie chłodnice. Dwie pierwsze ciekły od razu. Przysłali 3 i wydawało się ok. Gdzieś po pół roku z prawej strony zobaczyłem biały osad. Kolejna rozszczelniła się przy rdzeniu. Jak się dobrze trafi to może i posłuży ale ja już dawno się nauczyłem , że szkoda moich nerwów na najtańszy shit. Tyczy się to wszystkiego. No ale jak widać ponad 100szt sprzedanych. Ludzie teraz kupują tylko takie wynalazki. Pewnie z 30-40szt wróci na wymianę. Zapłacić mechanikowi za montaż nowej , następnie za demontaż na wymianę jak się rozszczelni i kolejny montaż jak przyjdzie z wymiany. Wyjdzie cena jak za nissensa a jeździć będziecie na bombie zegarowej. Kumpel handlował tym szmelcem w moim mieście (trochę drożej ok 120-130zł) i w końcu zrezygnował i nawet tego nie sprowadza bo ludzie ciągle z pretensjami to zwracali. Jeśli ktoś nalega to ściągnie żeby nie stracić klienta ale wszystkim odradza.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

po pierwsze primo takiego czegoś nie kupuje sie na allegro tylko w pobliskim sklepie. na allegro to co trzecia rzecz jest zje.. i sa problemy z reklamacja