Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

a4 b6 AVF 1.9tdi quattro-immo i centralny zamek z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam ogromny problem i bardzo prosze o pomoc i ewentualny kontakt do kogos z Łodzi i okolic, kto sie zna na rzeczy i moglby pomoc.

Problem polega na tym, ze kupilem auto tylko z jedym kluczykiem (co oczywiscie nie powinno miec miejsca, ale byl tylko jeden i juz).

Zakupilem sobie dodatkowy - odpowiedni scyzoryk oraz plastikowy kluczyk serwisowy i transpondery.

Wiec potrzebuje teraz wyczyscic stacyjke i zakodowac 3 kluczyki, ktore posiadam.

Dzis doszedl nowy problem, bo kolega mechanik rozladowal mi akumulator i po podlaczeniu klem juz nie dziala mi nawet jedyny pilot, tylko po wsadzeniu kluczyka w drzwi mozna otworzyc...

Wiec dodatkowo chcialbym zaprogramowac dwa piloty.

Odwdziecze sie stosowanie za udzielona pomoc i wiem, ze temat jest do ogarniecia, bo kiedys robilem to w a3 :-)

Czekam niecierpliwie na znak sygnal od speca z pomoca dla swiezaka na forum :-)

Opublikowano

Musisz odczytać pin. Mozna to zrobić VagDashCan od kacperwww

Mam kabel od w/w gościa i zrobiłem u siebie immo - też 2004r.

Opublikowano
  • Autor

A jeśli juz to robiles to moze masz ten program jeszcze? Wtedy Ty bys mi pomogl, a ja juz bym nie zawracal glowy kilku osobom :-)

Orientujesz sie moze w sprawie pilotow tez?

A jeśli juz to robiles to moze masz ten program jeszcze? Wtedy Ty bys mi pomogl, a ja juz bym nie zawracal glowy kilku osobom :-)

Piolt juz ogarniety :-) zostaje tylko immo. Pomozesz? Czy u kacperwww mam zakupic kabel i program.

Jeszcze kwestia lapka czy przez usb to pojdzie czy musi byc gniazdo COM, bo takiego nie mam:-(

Opublikowano

Zakup kabla to jest wydatek rzędu 400-500zł. Fachowcy w okolicy za wyciągnięcie pinu chcieli ode mnie 200zł. Jako, że poza malowaniem (drobne zaprawki w niewidocznych miejscach lakieruje sam) robie przy aucie wszystko sam (nie boje się wyzwań), dlatego mimo wyższej ceny kupiłem kabel. W zestawie jest oczywiście program. Mi się już on zwrócił.

Kabel jest na złącze usb.

Edytowane przez daros

Opublikowano

Piolt juz ogarniety :-) zostaje tylko immo. Pomozesz? Czy u kacperwww mam zakupic kabel i program.

Jeszcze kwestia lapka czy przez usb to pojdzie czy musi byc gniazdo COM, bo takiego nie mam:-(

Transpondery masz kupione nowe?

Ja na twoim miejscu spróbował bym klucze w ten sposób zakodować, http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Immobilizer_III_Key_Matching_%28Cluster%29

jednak do tej operacji potrzebujesz pin z Licznikia lub ECU

Edytowane przez Madol1

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się potrzebuję wyciągnąć pin zeby zakodowac nowe kluczyki z nowymi transponderami:-(

zakup kabla z programem owszem planuję w przyszłości, ale poki co potrzebuje pomocy kogos, kto juz to robil zebym nic nie zpitolił :-)

Opublikowano

Cała operacja jest banalnie prosta i nic nie spierniczysz podczas odczytu pinu z licznika.

Opublikowano
  • Autor

Cala akcja programowania kluczykow kosztuje w punkcie u specow 100-150zl wolalbym tyle dac jakiemus klubowiczowi albo kupic jakas dobra butelkie i nawiazac znajomosc... znajdzie sie ktos chetny czy placic obcym za kluczyki? Bo 400-500na kabel mi szkoda skoro mam komputer orginalny salonowy VAG za free u kolegi. Temat musze zalatwic najpozniej w srode...

Opublikowano

Ten kabel z powyższego linku odczyta błędnie pin, a nawet czytałem o przypadkach, że uszkodził licznik.

Opublikowano
  • Autor

No cena jest przystepna to fakt, ale kolega daros straszy, wiec czy warto ryzykowac? :-P

Opublikowano

Odczytujesz tylko EEPROM z ecu a tam jest PIN po co ruszać licznik dopóki nic nie zapisujesz nic nie uszkodzisz. Robiłem kilka b6 w tym swoja i dało rade. To najtańszy sposób na PIN no chyba ze chcesz cofnąć szafę to innym sprzętem :)

Opublikowano
  • Autor

No dobrze kolego zalozmy ze mam ten kabelek i wyciagnalem pin. Nastepnie potrzebuje wykasowac wszystkie kluczyki z pamieci i zapisac swoje 3. Wtedy moze pojawic sie problem? Nie chce zostac bez ani jednego, bo koszty to mi wzrosna 3krotnie... i tak juz za kluczyki i dorobienie grotow zaplacilem ponad 200zl.

Opublikowano

Kość IMMO raz dopisana do licznika X można wykasować i dopisać ponownie do licznika X ale nie zadziała juz z innym licznikiem. czyli jak chcesz dorobić kluczyk robisz grot i kupujesz nowa nie używana pastylke immo koszt ok 20-25zł za szt i dopisujesz.

Pomocny temat http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228205-dorobienie-kluczykow-komplet-adapracja-pilota-immo-pin-pompka-centralnego-zamka/

albo wiki http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Immobilizer_III_Key_Matching_(Cluster)

Edytowane przez ziomal-84

Opublikowano
  • Autor

Piloty kluczyki ogarnięte także bardzo Wam dziękuję za porady. Zapłaciłem 100 za kodowanie, mialem swoje gotowe do zaprogramowanie klucze i akcja trwala 15min.

Jeśli chodzi o link do kabelka to pewnie skorzystam, bo przyda sie na przyszłość do domowej diagnostyki :-)

Pzdr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.