Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przycisk otwierania centralnego zamka - nie działa po uruchomieniu silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Potrzebuje pomocy w rozwikłaniu problemu z przyciskiem centralnego zamka.

Przycisk nie działa przy załączonym silniku. Nie mam możliwości odblokowania drzwi jeżeli silnik pracuje :(

Stany pracy tego przycisku mam następujące:

1) Drzwi otwarte kluczyk nie jest w stacyjce - przycisk działa - mogę zamknąć i odbezpieczyć drzwi

2) Po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu kluczyka ( auto nie pracuje) - po 5 sek. wszystkie drzwi się uzbrajają/blokują i są pozamykane

- przycisk działa - mogę odblokować drzwi

3) Po uruchomieniu silnika przycisk przestaje reagować na odblokowanie. Próba blokowanie drzwi skutkuje "klapaniem" w zamkach.

4) Jeśli wszystkie drzwi były zamknięte i silnik uruchomiono i w tym czasie otwarto drzwi - to po ponownym przekroczeniu 15km/h słychać jak zamek się blokuje. I czasem można te drzwi odblokować z przycisku.

W Vag dosyć często pojawia mi się błąd w "09 centralny zamek" - 00532.

Dodam jeszcze, że alarm jest nie ori.

Ma ktoś jakiś pomysł na usunięcie tego defektu - jest strasznie denerwujący.

To wygląda tak jakby tracił zasilanie po uruchomieniu silnika. ???????

Opublikowano

Jakie masz kodowanie modułu komfortu?

Dziwne jest żeby Ci się centralny blokował po 5-ciu sekundach od przekręcenia kluczyka... wygląda mi to na działanie nieoryginalnego alarmu, fabrycznie tego nie ma.

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano
  • Autor

Kodowanie modułu komfortu to 7024.

Tez podejrzewam alarm. A ma ktoś może rozpiskę stanów styków na przyciku centrtalnego zamka - może tam gdzie znika napięcie ?

Opublikowano

Masz więc nast. kodowanie:

+16 – blokada zamka klapy bagażnika po przekroczeniu 5km/h (zamek odblokuje się automatycznie po zwolnieniu poniżej 5km/h)

+32 – blokada zamków wszystkich drzwi po przekroczeniu 10km/h (zamki zostają otwarte dopiero po wyjęciu kluczyka z zapłonu, bądź przez manualne otworzenie drzwi przy pomocy przycisków zamka centralnego w tapicerce drzwi kierowcy)

+256 – aktywacja czujników zbicia tylnych bocznych szyb (tylko dla nadwozia Avant wyposażonego w fabryczny alarm)

+512 – potwierdzenie udanego zamknięcia wszystkich zamków przy pomocy pilota przez pojedyncze mrugnięcie kierunkowskazami

+2048 – zasady dot. zasilania podnośników szyb (po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka ze stacyjki podnośniki szyb będą zasilane jeszcze przez 10 minut lub do czasu aż nie zostaną otwarte drzwi)

+4096 – dodatkowe funkcje przeciwwłamaniowe W przypadku otwierania auta kluczykiem zostaną odblokowane tylko drzwi kierowcy, pozostałe drzwi i zamki zostaną odblokowane po włączeniu zapłonu. W przypadku gdy auto posiada fabryczny alarm po otwarciu drzwi kierowcy kluczykiem – zapłon musi zostać włączony w ciągu 15 sekund (w przeciwnym przypadku nastąpi wyzwolenie alarmu).

Nic nie wskazuje na to by po stronie modułu komfortu była wina... wykodowałbym jedynie +256, bo to się tyczy tylko fabrycznego alarmu.

Mógłbyś spróbować też dodać +8192:

+8192 – wyłączenie funkcji SAFE (tylko dla USA i Kanada – wersje samochodów przeznaczone na ten rynek mają tylko jeden silnik w zamku, pozostałe auta mają dwa – jeden zamyka zamek a drugi aktywuje funkcję SAFE czyli brak możliwości odblokowania auta z wewnątrz - włącznik w tapicerce drzwi kierowcy - po zamknięciu samochodu pilotem lub kluczykiem)

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/79296-lista-modulow-komfortu-z-opisem-funkcji/

Opublikowano
  • Autor

Dokoduje twoje sugestie i sprawdzę.