Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszczelnienie silnika 1.8 ADR 1996 rok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, planuje jechać do warsztatu uszczelnić silnik, gdzieś z tyłu leci mi olej, prawdopodobnie gdzieś z okolicy wałków czy jakoś tak, nie mam pojęcia ile zawołają za taki zabieg. Jaka cena będzie dobra? Chodzi mi o cene "nie po znajomości" Ile mogą wziąć? Pytam, bo chcę się przygotować na ewentualne negocjowanie :)

Silnik 1.8 125 KM

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez BF10

Opublikowano

Uszczelka z pod głowicy pewnie. Poszła. Koszt nowej uszczelki + robocizna z 100-130zł ;) Powinieneś się zamknąć w 200zł tak mi sie wydaje.

Opublikowano
  • Autor

No to dzięki bardzo za info :)

Opublikowano

Uszczelka z pod głowicy pewnie. Poszła. Koszt nowej uszczelki + robocizna z 100-130zł ;) Powinieneś się zamknąć w 200zł tak mi sie wydaje.

Chyba chodzi o uszczelkę pokrywy wałków rozrządu bo uszczelki pod głowicę za tą cenę nie zrobisz. Samo planowanie głowicy ze stówkę kosztuje a gdzie robocizna.

Uszczelka pokrywy wałków kosztuje około 100 zł a wymienia się ją 20 minut we własnym zakresie nawet na parkingu. I tak myślę że to raczej z pod pokrywy wałków cieknie a nie z pod głowicy.

Opublikowano
  • Autor

Chyba chodzi o uszczelkę pokrywy wałków rozrządu bo uszczelki pod głowicę za tą cenę nie zrobisz. Samo planowanie głowicy ze stówkę kosztuje a gdzie robocizna.

Uszczelka pokrywy wałków kosztuje około 100 zł a wymienia się ją 20 minut we własnym zakresie nawet na parkingu. I tak myślę że to raczej z pod pokrywy wałków cieknie a nie z pod głowicy.

Uszczelka z tyłu silnika, ciężko ją zobaczyć :) Ogólnie jadę cały silnik uszczelnić :)