Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

RENOWACJA FOTELI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich Forumowiczów :siema:

Przede wszystkim chciałbym się przywitać .

Od niedawna jestem posiadaczem A4 B6 - sztuka dokładnie taka jakiej szukałem. :audi:

Wracając do tematu - nadszedł czas w którym chciałbym doprowadzić środek - jasna skóra pół na pół z materiałem.

Największy problem wizualny mam z fotelem kierowcy. Poniżej przesyłam zdjęcia.

Od kilku dni namiętnie przeczesywałem forum lecz nie mogłem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi :kawa::read:

Chciałbym w jakiś sposób zamaskować/zlikwidować widoczne wady. Dodatkowo chciałbym wyczyścić skórę oraz materiał pomiędzy skórzanymi boczkami. Mam kilka pytań:

- Czy możecie polecić jakąś zaufaną osobę która może się zająć likwidacją takich wad ?

- Jaki może być orientacyjny koszt likwidacji przetarć oraz wypełnienia dziury ?

- Czy możecie polecić kogoś z województwa dolnośląskiego/opolskiego ?

- Tak na marginesie kod koloru to N2L/QT - mógłby mi ktoś to rozszyfrować ? Może w ten sposób łatwiej będzie mi zdobyć skórę ?

Mam jeszcze jedno pytanko. Dzisiaj zobaczyłem, że lampka znajdująca się pod fotelem pasażera nie zapala się gdy otwieram drzwi za pasażerem. Oreintujecie się jaka może tam wchodzić żarówka ? Podejrzewam, że to jest przyczyną. Chyba, że ktoś z was spotkał się z taką awarią i okazało się to coś powazniejszego. Posiadam Pakiet Oświetleniowy :)

Z góry bardzo dziękuję za wsparcie w temacie. :oklasky::oklasky:

1JPG_wsxwhwn.jpg

2JPG_wsxwhws.jpg

3JPG_wsxwhwa.jpg

Edytowane przez cookie_monster

Opublikowano

co do skóry to są specjalne farby do malowania skór i to by załatwiło twój problem (oczywiście nie mówię tu o dziurze po fajce) - każdy tapicer samochodowy Ci to ogarnie za pare zł. Co do lampki pod fotelem to wchodzi tam z tego co pamiętam zwykła żarówka rurkowa - w każdym motoryzacyjnym ją kupisz za kilka groszy. Pytanie czy po otwarciu drzwi zapalają ci się wszystkie światła (które powinny) od podświetlenia tzn. lampka w podsufitce, lampki biała i czerwona w drzwiach?? Obawiam się, że nie i wtedy problem nie jest w żarówce a raczej w zamku w drzwiach - jest tam mikrostyk który często sprawia problemy (w dziale warsztat masz opisane co z tym zrobić)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

co do skóry to są specjalne farby do malowania skór i to by załatwiło twój problem (oczywiście nie mówię tu o dziurze po fajce) - każdy tapicer samochodowy Ci to ogarnie za pare zł. Co do lampki pod fotelem to wchodzi tam z tego co pamiętam zwykła żarówka rurkowa - w każdym motoryzacyjnym ją kupisz za kilka groszy. Pytanie czy po otwarciu drzwi zapalają ci się wszystkie światła (które powinny) od podświetlenia tzn. lampka w podsufitce, lampki biała i czerwona w drzwiach?? Obawiam się, że nie i wtedy problem nie jest w żarówce a raczej w zamku w drzwiach - jest tam mikrostyk który często sprawia problemy (w dziale warsztat masz opisane co z tym zrobić)

Jak masz uszkodzony mikrostyk w zamku to dodatkowo po otwarciu drzwi (poza brakiem oświetlenia) na fisie na będziesz miał informacji o otwartych drzwiach

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Odnośnie lampek pod fotelem wystarczyło zajrzenie pod fotel. Okazało się, że doszło do uszkodzenia jednego kabelka - wyglądał tak jakby się wypiął.

Sprawa wyjaśniona i rozwiązana.

Odnośnie tapicerki to w dalszym ciągu poszukuję odpowiedniego miejsca gdzie mógłbym naprawić pokazane defekty.

Dostałem kilka ofert jednak koszt naprawy dziurki po papierosie został wyceniony na około 500-600 zł. Wydaje mi się, że jest to bardzo dużo.

W związku z tym poszukiwania trwają dalej. Nie czuję się na siłach, żeby zrobić to samemu.

Czekam na wycenę z jeszcze jednego studia detailinowego z Wrocławia.

Z pierwszych wrażeń wyglądają na naprawdę solidną firmę.

Czy ktoś z was naprawiał już taką dziurę ? Być może macie jakieś namiary skąd można zamowić skórę w takim samym kolorze - nie mówię o ASO.

Z góry dzięki :)

Opublikowano

500-600zł za dziurke? :OMG: kradzież w biały dzień..

widze, ze szukasz ofert z wroclawia, pewnie jestes z dolnegośląska, a my tu przecież mamy dobrego tapicera na forum z okolic

prosze tutaj przeczytaj watek, wszystkiego sie dowiesz :wink:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/281134-tapicerstwo/

Edytowane przez uszolek

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Bardzo dziękuję za wsparcie w temacie.

Właśnie mam zamiar zasiąść do lektury tematu o tapicerce.

Zgadzam się w 100 % że usunięcie takiej dziurki za taką kwotę to kradzież w biały dzień.

Być może wynika to z tego że zostało to wycenione przez http://lederzentrum.pl/ , z tego co się dowiedziałem jest to dobra lecz droga firma.

Osoby które wyceniają mi w tej chwili ogarnięcie całego środka - tzn. bardzo dokładne czyszczenie itp, żeby doprowadzić jasną skórę do porządku - współpracują bezpośrednio z tą firmą oraz pobierają od niej kosmetyki do pielęgnacji wnętrza. Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.

Jeszcze raz wielkie dzięki.

Jak tylko ogarnę swoją furkę to postaram się wrzucić jakieś fotki przed i po.

Pozdro !!!!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/326482-naprawa-regeneracja-farbowanie-zniszczonej-skorzanej-tapicerki/

w moim temacie masz krok po kroku jak odnowić zużyte elementy ,

do do dziury po papierosie to dodatkowo przydało by się zakupić u nich szpachle do skory aby zrobić wypełnienie

ja za cały zestaw do reperacji skory z farba zapłaciłem 120zl z wysyłka + oczywiście przed zabiegiem zestaw do czyszczenia tapicerki 100-110 zl w zależności czy strong czy soft

Edytowane przez rav85

• 2 lata później...
Opublikowano

Siema
Jaką farbę dobrać do n2l/qt
Według rozkodowania to jest srebrny, a fizycznie biały speed. Chciałbym doprowadzić do porządku siedzenia

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Siema
Jaką farbę dobrać do n2l/qt
Według rozkodowania to jest srebrny, a fizycznie biały speed. Chciałbym doprowadzić do porządku siedzenia

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Napisz do colourlock. Wysyłasz do nich np. zagłówek i dobierają Ci odpowiedni kolor

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk