Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

dwumas?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie czy w silniku 1.8 turbo jest dwumas czy zwykłe sprzęgło? Rocznik 1998, z góry dziękuję ;)

Opublikowano

jest dwumas.

Edytowane przez robitl

Opublikowano

Jest koło dwumasowe, ale w benzynie wytrzymuje spore przebiegi, u kolegi w 1.8T przy 210.000 padło sprzęgło (Koniec tarczy) wymienił samo sprzęgło bez dwumasy bo była jeszcze w dobrym stanie

Opublikowano

Witam. Podepne sie pod temat. Czy szarpania przy zmianach biegu i dodawaniu/ujmowaniu gazu to typowe oznaki walnietego dwumasu? silnik AEB

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Może być już ale nie koniecznie, dwumas w benzynie nie wyrabia się tak jak w dieeslu, nieraz wytrzymuje do końca, no ale zależy od jazdy, jak dusisz auto na 4 i 5 biegu poniżej 1500 obrotów (czyli 60km/h i piątka) to siądzie szybko. Równie dobrze może szarpać przegub, albo coś innego. Wszystko zależy ile auto ma przejechane i jak było eksploatowane, jeśli się poprawnie jeździ szczególnie benzyną z dwumasą to nie trzeba będzie jej robić.

Opublikowano

ja ostatnio u ojca w dieslu diagnozowałem dwumas w ten sposób, że jechałem na dwójce najwolniej jak się da i łeb za okno. jak słychać grzechotanie, brzęczenie itd to na 100% dwumas.

Opublikowano

Dwumas przy odpaleniu i gaszeniu powinien hałasować gdy zaczyna padać. W dieslu nie idzie tego nie zauważyć , podejrzewam że w benzynie będzie podobnie.

Opublikowano

Witam. Podepne sie pod temat. Czy szarpania przy zmianach biegu i dodawaniu/ujmowaniu gazu to typowe oznaki walnietego dwumasu? silnik AEB

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

U mnie szarpanie podczas zmiany biegów i nagłego przyśpieszania powodował wyciągnięty łańcuszek na wałkach rozrządu. Po jego wymianie jest znacznie lepiej.

Oczywiście mowa aucie z mojego opisu.

Edytowane przez otw