Biedron82 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Witam wszystkich Zwracam się z ogromną prośbą o udzielenie wskazówek, rad, wrzucenie jakiś foto odnośnie czyszczenia i konserwacji dachu panoramicznego w a4 b8. Dodatkowo prosił bym o wskazówki jakich środków do tego użyć Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Denis Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Nie ma tutaj jakiejś filozofii. Czyścisz jak każde inne szkło. Jeśli masz mocno usyfiony, to możesz przeczyścić Duraglosem 755 lub AutoGlym'em Glass Polish. Do regularnego przemywania wystarczy Ci W5 z Lidla do szyb, ale jak koniecznie chcesz mieć "markowe" kosmetyki do auta to weź coś z Megsa do szyb. Po umyciu zabezpiecz jakąś niewidzialną wycieraczką i po temacie
Biedron82 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2015 Dzięki za odpowiedź. Chodziło mi bardziej o uszczelki, preparaty do smarowania linek, ewentualnie jak takie coś przeprowadzić. Pozdro
Filek Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Panowie, odnawiam temat. Czy wiecie jak się powinno konserwować mechanizm panoramicznego dachu (Avant)? Mój niestety zaczął mieć trudności z zamykaniem się
Ikser Opublikowano 27 Marca 2019 Opublikowano 27 Marca 2019 Ponawiam pytanie jak wyżej. Jak konserwować Panoramę , moja sie nie chce zamykać za pierwszym razem jest opór i silnik cofa ją, dopiero za którymś razem załapuje, niewiem czy nasmarować te prowadnice czy co ...
Rekomendowane odpowiedzi