Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podnoszenie klapy bagażnika z pilota - avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w moim audi avant po wciśnięciu przycisku na pilocie otwierania klapy bagażnika, klapa lekko odskakuje ale nie unosi sie do góry. Zamierzam założyć sprężynkę do podwyszonych obciążeń - SB firmy metalimpex na siłowniki . Czy ktoś taką sprężynkę już zakładał? Interesuje mnie długość sprężynki aby klapa płynnie sie otwierała i żeby nie trzeba było zamykac klapy dwoma rękoma.

Edytowane przez piotr0488

Opublikowano

Zakładaj elektryczna klapę a nie kombinuj!!! nie pasi w b8 modzić takiego badziewa. Moja subiektywna ocena...

Opublikowano
  • Autor

Pewnie że wolał bym elektyczny ale koszt to od 900 do 1500 zł za używki, a za sprężynki ok 20 zł...

• 2 lata później...
Opublikowano

Odgrzebię temat . U mnie jest podobna sytuacja , po otwarciu klapy pilotem , klapa odskakuje ale nie otwiera się , nie wiem , może ten typ tak ma . Mam pytanie czy klapa tylna otwiera się tylko z pilota , czy można otworzyć ją ręcznie , gdy wszystko z pilota jest otwarte . Być może mam coś zepsute , proszę więc o porady.

Opublikowano

To nikt nie ma avanta ?

Opublikowano

Sprawdź w ustawieniach MMI central locking tam jest opcja odblokowywania klapy bagażnika razem z drzwiami - prawdopodobnie masz wyłączone przez co nie możesz ręcznie otworzyć klapy po otworzeniu samochodu z kluczyka.

Co do odskakiwania klapy nie pomogę bo mam elektryczną klapę i po przytrzymaniu na pilocie otwiera się sama, tak samo po odblokowaniu drzwi i naciśnięciu klamki bagażnika.

Opublikowano

Zyklone , dzięki , nie mam spolszczonego menu , a z angielskim  u mnie  słabo  :D , ale będę  próbował .

Opublikowano

Zyklone , miałeś rację , jest ok.

Opublikowano

Nie ma sprawy :) Też na początku to rozkminiałem.