Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Został 3 i 4 bieg, reszta "zanikła" podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziś byłem obczaić "nowy" nabytek wujka, a dokładnie a4 b6 quattro w serii 238k przebiegu (niby z książeczkami). Teraz ma 245k prawie, ale wyszło:

Chciałem zobaczyć różnicę między moimi 159koniami a serią więc pogoniłem z wujkiem jego auto. Wracając obwodnicą (ok 80-90km/h) jadąc na 5 chciałem wrzucić 6 i wskoczył bieg jakby 4 ( domyśliłem się po obrotach), to z powrotem na bieg 5 i wskoczył jakby bieg 3( domyśliłem się po obrotach). Gałka zmiany biegów złapała nagle mega luzy (lata jak szalona). Chcąc wbić bieg 2 czy 6 wchodzi 4. Jak chciałem 1,5 to wchodzi 3.

Jadąc czy to na 3 czy na 4 biegu lewarek lata luźno w każdą stronę. Zjechaliśmy na najbliższą stację. Zgasiłem auto i zapaliłem, ale problem wiadomo nie zniknął. Z 6 biegów+wsteczny została 3 i 4. Oczywiście start z 3.

Tel. do rodzinnego lakiernika/mechanika (bo to niedziela 19.30) czy można dojechać te 8km na działkę i co jest grane. Powiedział, że z tego co się orientuje, to zostały tylko zęby z 3 i 4 biegu, reszta musiała się sypnąć i że można się doturlać.

Dodam tylko, że nie było żadnych stuków/szumów/biegi idealnie wchodziły. Podczas tego złapania luzu też nie było nic słychać. Jestem o tyle w średniej sytuacji bo to ja prowadziłem nie swoje auto i jestem niejako za to odpowiedzialny :/

Proszę Was kolejny raz o pomoc/diagnozę.

Dzięki

Opublikowano

Może wybierak się sypnął a nie skrzynia

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odp, okazało się że problem leżał w cięgnach. Suma sumarum 100zł.

Temat do zamknięcia.

Dzięki

• 8 lat później...
Opublikowano

Mam ten sam problem w 6 biegowym Manuelu zmieniając bieg z 2 na 3 przy wciśniętym sprzęgle zazgrzytało i na wbitym chodzi lewarek jak na luzie, powiesz o które cięgna chodzi i czy da rady bez wyjmowania czołgania się pod autem