Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Niedziałający przycisk otwierania bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w mojej A4 B5 po lifcie w wersji sedan mam problem z niedziałającym przyciskiem od otwierania klapy bagażnika. Klapę mogę otworzyć tylko przez pilot lub kluczyk. Czy miał ktoś taki problem i mógłby pomóc mi gdzie szukać przyczyny ? Proszę o pomoc.

Opublikowano

Sprawdź mikrostyki w klapie. Może zaśniedziały styki. Jak to nie pomoże to sprawdź wiązkę idącą z klapy do pompki, bo może gdzieś jest przytarta. Winna moze też być sama pompka.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedz. Przyznam szczerze się ze od dłuższego czasu mam problemy z pompka ponieważ długo pompuje ok. 15 sekund a bagażnika nie zamyka. Włącznik od klapy bagażnika był cały czas aktywny. Teraz właśnie przestał działać i nie ma znaczenia czy otwarty samochód czy nie.

Opublikowano

Co do długiego pompowania i niezamknietego bagażnika to przerabiałem ten temat w tym tygodniu.

Musisz w pompce otworzyć tą klapkę która jest widoczna nad "3". Tam zobaczysz blaszki (styki). Musisz delikatnie podgiąć tą co jest bliżej walca w dół. Jak otworzysz tą klapkę to uruchom sobie centralny i zobaczysz co musisz zrobić. Bagażnika pompka nie zamykała, ponieważ uważała, że nie zamknęła drzwi.

3486256442bfc69c30b27f747f9decca.jpg

A nie masz czasem przekreconego zamka w bagażniku? Wtedy mikrostyki nie działają.

Edytowane przez marcin_franz

Opublikowano
  • Autor

Aha spróbuję to z pompka jak znajdę chwilę wolnego czasu. Co do włącznika w klapie bagażnika to zamek jest w pozycji "0" więc powinien działać.

Opublikowano

Tzn poziomo czy pionowo?

Opublikowano
  • Autor

pionowo. I tak jak mówię z kluczyka i pilota zamek w bagażniku łapie od razu. Tylko ten nieszczęsny gumowy przycisk nie chce zatrybić.

Opublikowano

Jeden i drugi padł? Albo wina mikrostyku, albo przerwa we wiązce.

Opublikowano
  • Autor

lewy nie działał od początku jak mam samochód. Prawy za to działał doskonale aż do teraz.. No właśnie a czy da się to gdzieś dokupić i wymienić ?

Opublikowano

Najpierw sprawdź czy to wina przycisków. Odłącz wtyczkę od jednego i spróbuj zewrzeć na krótko. Napisz w dziale kupię, a napewno ktoś się znajdzie.

Opublikowano
  • Autor

Ok, pokombinuje. Dzięki za pomoc i porady. W razie jakichkolwiek pytań będę pisał. Pozdrawiam!