Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

klimatyzacja nie chłodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam problem z klimatyzacją w audi a4 b5 2000r na jesień urwałem wąż od klimatyzacji zrobiła sie w nim dziura, po miesiącu go wymieniłem a tydzień temu pojechałem na test szczelności i na nabicie czynnika. Wszystko jest niby pełne a węże od klimy sa ciepłe, jedynie wąż który oznaczony jest kolorem czerwonym czyli powinien byc ciepły, to od strony szyby do zaworku jest zimny o co tu chodzi? wymieniałem tylko wąż przed wymianą wszystko grało. Prosze o pomoc.

Edytowane przez kwaterka88

Opublikowano

osuszacz wymieniałeś? wejdź w ukryte menu serwisowe na climatronicu i na kanale pierwszym masz wykaz błędów. https://www.youtube.com/watch?v=BMwhS_b72Os

Opublikowano
  • Autor

osuszacz wymieniałeś? wejdź w ukryte menu serwisowe na climatronicu i na kanale pierwszym masz wykaz błędów. https://www.youtube.com/watch?v=BMwhS_b72Os

Tak przy okazji wymieniłem osuszacz. i to nic nie pomogło. w pierwszej chwili po włoczeniu LO zrobią sie troche zimne przewody a po chwili dalej ciełe. wszystko jest niby ok spreżarka sie włącza wentylator tez a klima nie dmucha zimnem.

Opublikowano

nie ma co gdybać. podepnij vaga, a jak nie masz to sprawdź te błędy w ukrytym menu.

Opublikowano
  • Autor

nie ma co gdybać. podepnij vaga, a jak nie masz to sprawdź te błędy w ukrytym menu.

no zobacze. a jezeli błedy sie pokażą w ukrytym menu serwisowym to można je wykasowac ręcznie?

Opublikowano

Witajcie

Mam problem z klimatyzacją w audi a4 b5 2000r na jesień urwałem wąż od klimatyzacji zrobiła sie w nim dziura, po miesiącu go wymieniłem a tydzień temu pojechałem na test szczelności i na nabicie czynnika. Wszystko jest niby pełne a węże od klimy sa ciepłe, jedynie wąż który oznaczony jest kolorem czerwonym czyli powinien byc ciepły, to od strony szyby do zaworku jest zimny o co tu chodzi? wymieniałem tylko wąż przed wymianą wszystko grało. Prosze o pomoc.

Skoro byłeś na nabiciu klimy to przecież ich zmartwienie czemu klima nie działa ... mają manometry i juz po nich widzą co sie dzieje w uładzie .... ten przewód od szyby do zaworka ( ja stoisz przodem do niego to jest po lewej) ma być zimny i tak samo ten prawy .... ten po lewej jest polączony taką srubą ..... ten przewody mają być bardzo zimne

Opublikowano
  • Autor

Witajcie

Skoro byłeś na nabiciu klimy to przecież ich zmartwienie czemu klima nie działa ... mają manometry i juz po nich widzą co sie dzieje w uładzie .... ten przewód od szyby do zaworka ( ja stoisz przodem do niego to jest po lewej) ma być zimny i tak samo ten prawy .... ten po lewej jest polączony taką srubą ..... ten przewody mają być bardzo zimne

Ten polewej jest bardzo zimny ale tylko od szyby do zaworka a dalej jest ciepły a ten po prawej ( ten grubszy) jest ciepły. na manometrach jest wszystko ok powinno działac jeden pokazywał około 2 bary a drugi 7 barów.

Opublikowano

Nie wiem jaka była temp. zewnętrzna ale 7 to za mało ..... a 2 bary jest niemożliwe bo skoro było by 2 bary to by znaczyło , że przewód ma jakies 3 stopnie ...czyli zimny

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem jaka była temp. zewnętrzna ale 7 to za mało ..... a 2 bary jest niemożliwe bo skoro było by 2 bary to by znaczyło , że przewód ma jakies 3 stopnie ...czyli zimny

takie były wartości bo sam widziałem. gdy mi napełniał to było jakieś 12 stopni. wszedłem w menu serwisowe klimy i na kanale 1C wyświetliła mi sie wartość 0.0 nie wiem czy to jest w pożądku.

Opublikowano

wyświetla zero błędów. mi się pojawiał jeden sporadycznie a też klima nie działała, poszedłem jego tropem i wystarczyło zlutować jeden kabelek od czujnika bo się przetarł. spróbuj vaga zorganizować, może on coś więcej znajdzie.