Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poszukiwany fachowiec od klimatyzacji :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest może ktoś z obszaru , Bielsko, Tychy lub okolic kto naprawdę dobrze ogarnia klimatyzację , lub zna dobrego mechanika który się w tym specjalizuje? Jakiś czas temu jak zaczęło robić się ciepło , odpaliłem klimatyzację , smród okropny jak z kurnika tak z 30 sekund.Trzeba było otwierać okna zanim się załączyło...Klima coś tam chłodziła....Postanowiłem oddać samochód do mechanika dokładnie miesiąć temu.Klimę nabili , odgrzybili ale poprawy w jakości chłodzenia nie widzę.Przez jakiś czas było jeszcze czuć środkiem jak się odpaliło klimatyzację ale teraz znowu śmierdzi jak z kurnika, a klima jeśli chodzi o chłodzenie d*py nie urywa.Pojechałem do mechanika na kontrolę.Podpiął komputer itd pokazywał mi że wszystko jest w porządku i nic się nie doszukał.Jutro będę dzwonił i powiem że znowu śmierdzi jak na początku, i ciężko wytrzymać jak się odpali klimę...Tutaj na forum czytałem różne wątki i chłopcy naprawdę się na tym znają w porównaniu do niektórych mechaników ale ja sam nie będę z tym robił , bo mogę wyrządzić więcej szkody niż pożytku.Po włączeniu klimatyzacji słychać jak sprężarka zaczyna pracować więc chyba jest ok :-).

Opublikowano

Jak śmierdzi po załączeniu klimy to trzeba ją raczej odgrzybić, wymienić filtr kabinowy, wyozonować wnętrze :)

Opublikowano

Z całą odpowiedzialnością polecam Grześka z Jedliny

http://klimatomalagt.pl/kontakt/

Dla mnie prawdziwa fachura jeśli chodzi o układy klimatyzacji.

Do każdego przypadku podchodzi indywidualnie i ma niesamowitą wiedzę popartą doświadczeniem. Przede wszystkim nie podłącza bezmyślnie maszyny i nie kasuje za usługę jeśli nie ma pewności że cały układ nie funkcjonuje jak należy. Posiada również sprzęty do zakuwania węży wysokociśnieniowych, aparaturę do sprawdzania szczelnosci i czyszczenia układów z opiłków.

Opublikowano
  • Autor

Jak śmierdzi po załączeniu klimy to trzeba ją raczej odgrzybić, wymienić filtr kabinowy, wyozonować wnętrze :)

Wszystko to było robione miesiąć temu :D smród na chwilę ustał , ale teraz znowu go czuć jak się załączy klimę , irytujące to jest :-) Dzięki Artur.Jutro jeszcze zadzwonię do tych moich fachowców z Bosch Service i zobaczymy co zaradzą.Jesli nic nie poradzą to będzie moja ostatnia wizyta tam i skontaktuje się z tym mechanikiem :-)

Dzwoniłem do tego mechanika.Bardzo sympatyczny i uprzejmy.Umówiłem się z nim na 13:15 , zobaczymy czy coś zaradzi.

Byłem dziś u Grześka :) Wstępnie umówiona wizyta na przyszłą środę.Odpalił klimę i mówi w tym samochodzie nie śmierdzi, tutaj je**e :D Bardzo pozytywne wrażenie.Widać że zna się na rzeczy i mam nadzieję że wyleczy klimę z zapachu kury :) Jeśli chodzi o chłodzenie , podpinał różne cuda i mówił że wygląda wszystko w porządku.Zobaczymy jak się pobawi.

Opublikowano

Byłem dziś u Grześka :) Wstępnie umówiona wizyta na przyszłą środę.Odpalił klimę i mówi w tym samochodzie nie śmierdzi, tutaj je**e :D Bardzo pozytywne wrażenie.Widać że zna się na rzeczy i mam nadzieję że wyleczy klimę z zapachu kury :) Jeśli chodzi o chłodzenie , podpinał różne cuda i mówił że wygląda wszystko w porządku.Zobaczymy jak się pobawi.

Wspominał, że byłeś. Byłem po Tobie 3 godziny później na pełnym serwisie klimy :)

Opublikowano
  • Autor

Ogarnąłbyś coś takiego : http://a4-klub.pl/index.php?/topic/45281-wymiana-adaptacja-nastawy-klimatronika-a4-b6-b7/?Myślisz że będzie robił takie rzeczy? Nie daje mi spokoju ta klimatyzacja :D chciałbym sprawdzić jak u kogoś z B6, B7 dmucha w upalny dzień , to miałbym jakiś punkt zaczepienia.Brat ma B5 i wydaje mi się że wieje dużo mocniej i chłodniej , mimo iż nie ma nabitej.

Opublikowano

Ogarnąłbyś coś takiego : http://a4-klub.pl/index.php?/topic/45281-wymiana-adaptacja-nastawy-klimatronika-a4-b6-b7/?Myślisz że będzie robił takie rzeczy? Nie daje mi spokoju ta klimatyzacja :D chciałbym sprawdzić jak u kogoś z B6, B7 dmucha w upalny dzień , to miałbym jakiś punkt zaczepienia.Brat ma B5 i wydaje mi się że wieje dużo mocniej i chłodniej , mimo iż nie ma nabitej.

Ogarniam. Może być i Ciebie któryś z silniczków klap nastawczych uwalony. Sugerowałbym tez wymianę osuszacza i dyszy rozpreznej na nowe. U mnie przy 18st jest lodowka, przy 16st nie da sie w aucie usiedziec.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

No właśnie.U mnie jak jest gorąco , śmigam na LO 7 kresek , jak na chwilę obrócę wylot albo przysłonię ręką to mnie gorąc zalewa a wydaje mi się że nie powinno tak być :) Mam mu podsunąć takie ewentualności jak podjadę ?:D

Opublikowano

No właśnie.U mnie jak jest gorąco , śmigam na LO 7 kresek , jak na chwilę obrócę wylot albo przysłonię ręką to mnie gorąc zalewa a wydaje mi się że nie powinno tak być :) Mam mu podsunąć takie ewentualności jak podjadę ?:D

Zadzwoń do mnie , nr masz chyba :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk