Jump to content
IGNORED

Nowe życie dla adr

Recommended Posts

Posted

Witam, po doświadczeniu 7 letnim z abk przesiadłem się na adr i byłem zawiedziony muł ale po doprowadzeniu auta do ładu i składu postanowiłem wdrożyć jedną zmianę ( w abk było kilka) mianowicie odłączyłem główną sprężynę naciągową przepustnicy i jaki efekt ? spróbujcie sami teraz to auto jest dzikiem przejechałem około 1000km na tym ustawieniu i żadnych skutków ubocznych pozdrawiam

Posted

Możesz napisać coś więcej? Co dokładnie się zmieniło? Jak zdejmuje się tą sprężynę?

Posted

spróbuj a następnie komentuj a co do sprężyny, odkręc zbiorniczek wyrównawczy płynu i masz przepustnicę, na rolce na którą nawinięta jest linka jest taki wypust i z niego wystaje element sprężyny płaskim wkrętakiem zwolnij tą główna sprężynę, w razie nie zadowolenia zawsze można przywrócić ja zostaje przy tym a ma ktoś doswiadczenie z usunięciem podgrzewania przepustnicy ?

Posted (edited)

i mowisz ze +10 koksu? :grin:

Edited by uszolek
Posted

Uszolek rozróżniasz moment, moc, reakcja na gaz ? jeżeli tak to już wiesz co ta zmiana przyniosła

Posted

kolego a mógłbyś dokładniejszą wrzucić fotę tej sprężyny ja mam arg i też chciałbym spróbować

Posted

hehe, a co ci da ominięcie podgrzewania przepustnicy ??

To, że silnik będzie dłużej na ssaniu pracował ?

Posted

tak lubię sie długo rozgrzewać

Posted

Chyba raczej większe spalanie ;)

Posted (edited)

sie na tjuningach nie znasz jaszczur :decayed:

dalej jezdzi tym swoim ajl-em a chlopaki po modzie przepustnicy beda cie objeżdzać na światłach :polew::banan2:

Edited by uszolek