Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, ostatnio zaczeła świecić mi się kontrolka od świec, po podłączeniu pod komputer wyskoczył bład 1441(czujnik poziomu paliwa), Audi odpala i funkcjonuje normalnie. Błędu nie można usunąć , bład powraca. Jakieś porady?

Posted

Dzięki kolego. Teraz tylko kupić czujnik i wygospodarować trochę czasu żeby zrobić to samemu :D

Posted

Dokładnie a do tego czasu leopiej miec w baku nie mniej niz połowe zbiornika ropy:)

Posted (edited)

Witam ponownie. Mam spory problem. Kupiłem czujnikG210 i zabrałem się za wymianę. Po wymianie zaczął się problem, świece żarowe się nie palą ale wskażnik paliwa nie pokazuje stanu oraz włącza się tryb awaryjny i po chwili się wyłącza i tak w kółko. Błąd jaki teraz wyskauje to 550. Przed wymianą było wszystko w porządku tylko świeca mrykałą z powodu walniętego czujnika G210. Jakieś rady z waszej strony?

Witam ponownie. Mam spory problem. Kupiłem czujnikG210 i zabrałem się za wymianę. Po wymianie zaczął się problem, świece żarowe się nie palą ale wskażnik paliwa nie pokazuje stanu oraz włącza się tryb awaryjny i po chwili się wyłącza i tak w kółko. Błąd jaki teraz wyskauje to 550. Przed wymianą było wszystko w porządku tylko świeca mrykałą z powodu walniętego czujnika G210. Jakieś rady z waszej strony?

Edited by kudan1991
Posted

musiałeś coś źle złożyć.

Posted

Rozumien jeszcze że potencjometr wskaźnika paliwa mogłem w jakiś sposób uszkodzić. Ale dlaczego tryb awaryjny się włącza? Takie rzeczy z awaryjnym działy się gdy miałem żle ustawiony kąt wtrysku a przed wymianą g210 było wszystko w porządku.

Posted

dziwny przypadek moze nie chce odpalic bo wskaznik pokazuje zero od paliwa. tak strzelam.

Posted

Silnik odpala bez problemu. Dzisiaj rozbiorę i złoże to ponownie. Kiedyś już wyciągałem koszyczek w celu wyczyszczenia smoka i złożyłem i chodził bez problemu. Teraz jakieś dziwne rzeczy się dzieją. Chyba że ktoś urok rzucił na moje Audi :kwasny: