Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z wyjęciem płyty RNS-D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem takiego tematu, ale nie znalazłem, chodzi o to że niektóre płyty bez problemu wychodzą a inne nie. Trzeba "cudować" żeby ja wyjąc. Podobno jest jakaś możliwość przeróbki navi, żeby oddawała również te grubsze.Znajomy naprawiał swoją i coś mu poprawili,ale nie dowiedział się co. Przerabiał ktoś może ten problem i podzieli się sposobem naprawy problemu?

Opublikowano

Problem występuje przy śliskich płytach bo rolki są zużyte lub brudne i nie chwytają płyty co do problemu z grubymi to nigdy nie spotkałem się z takim problemem grubsza powinna wychodzić bez najmniejszego problemu bo jest bardziej dociskana do rolek. W twoim przypadku może być już rozciągnięta gumka napędu wyjmowania płyty i silniczek mimo napędu nie może przekazać odpowiedniej siły do wypchnięcia cd z napędu.

Opublikowano

Czyli co proponujesz, szukać gumki napędu, czyścić rolki czy dalej dłubać przy wyciąganiu?

Opublikowano

części zamienne to tylko z demobilu lub dopasowywanie w sklepie z elektroniką, możesz przejrzeć cały napęd od stron mechanicznej wyczyścić rolki z nalotu który jest tam zgromadzony to nic cię nie kosztuje. Co do wyciągania płyt na siłę to nie polecam jeśli kiedyś zblokujesz napęd lub płyta się zatnie przy wypchaniu jej z napędu spalisz napęd i elektronikę.

Opublikowano

No to wszystko jasne, zacznę od czyszczenia i zobacze co się wydarzy, jak niewiele to poszukam paska. Dzięki za rady :hi: