tumax Opublikowano 22 Czerwca 2015 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Ludzie, proszę ratujcie... W ciągu ostatnich trzech dni trzeci raz zalało mi auto. Woda lała się przez prawy zawias schowka. Lała się prawie ciurkiem. Za każdym razem z wykładziny odsysam po 2 litry wody. Wywaliłem schowek. Przy dzisieszej ulewie znowu auto zalane :/. Woda leci po metalowym stelażu z prawej strony (tym do którego przyczepia się dużą zaślepkę, taką jak od bezpieczników). Odpływy mam drożne na 100%. Przez kabinówkę też nie leci - sprawdzone na 100%. Lałem tam wiadrami, żeby sprawdzić, rozkręcalem, skręcałem, szukałem i dalej lałem. Znacie jeszcze jakieś newralgiczne punkty tych samochodów? Pomóżcie, bo już więcej wody w podłogę się nie zmieści.
Andrzej07 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Mi też lało w tym miejscu co piszesz a winna była źle wklejona szyba w rogu na górze;( doszedłem do tego dopiero po zdemontowanou osłony Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
matriw Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Sprawdź sobie też odpływ z parownika klimatyzacji. Nie wiem jak inni, ale ja w swojej B6 zawsze na początku lata, przy pierwszych upałach miałem basen z prawej strony. Odpływ nie był zapchany, ale jakby zapowietrzony. Wystarczyło zejść do kanału, odkrecić 2 śrubki od osłony termicznej i wsadzić palucha w odpływ-wylatywało zwykle z litr wody. Czasem przy urwaniu chmury leciało mi jeszcze na podstopnicę z przejścia w grodzi-tego do ECU.
tumax Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) martiw, to też nie klima... Dzisiaj pooglądam dobrze tą szybę, co pisze Andrzej07 Szyba ok, nie cieknie na bank. Edytowane 23 Czerwca 2015 przez tumax
matriw Opublikowano 28 Czerwca 2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Kolego wczoraj temat i u mnie powrócił. Ja miałem odpływy zapchane i trochę wody się zbierało która na zakręcie mi się wlewala do filtra. Filtr mam w połowie mokry i woda przez wentylator po prawym zawiasie mi kapała...ale skoro odpływy drozne to następnym razem sprawdź czy filtr masz suchy. Ja bym szukał mimo wszystko w okolicach filtra przyczyny-nie trzyma się zaczepów/odstaje gorna czesc, albo uszczelke pod filtrem szlag trafił. Edytowane 29 Czerwca 2015 przez matriw
BartekWSH Opublikowano 29 Czerwca 2015 Opublikowano 29 Czerwca 2015 (edytowane) Sprawdz sobie korek po prawej stronie od filtra kabinowego. Dokładnie to miejsce, które na zdj. jest zaklejone http://oi58.tinypic.com/w1vk2b.jpg Edytowane 23 Lutego 2017 przez BartekWSH
Rekomendowane odpowiedzi