Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVV] Pasek rozrządu - czy musze zmieniać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słyszałem że można trafić na takiego cukierka, ale to tak prawdopodobne jak trafienie 6 w totka :wink4:

Mało które a4 w ogłoszeniach ma przebieg wyższy niż 200 tys :polew:

Opublikowano

ja swoje osobiście wytargałem dziadkowi z podwórka:D na początku nie chciał sprzedać ale po 45min negocjacji sie zdecydował:D

Opublikowano

Witam kolegów.

To mój pierwszy post na tym forum. Wiec jesli cos nie tak to wybaczcie. Muiałem jednak napisac cos na temat przebiegu. Sam ostatnio sprowadzilem sobie audi z niemiec. Wprawdzie pomagał mi w zakupie znajomy ktory od 30 lat mieszka w niemczech ale audi kupilismy na gieldzie w essen. Przebieg mojego samochodu to 80tys km rocznik 99 wiec mozna by przyjac ze kombinowane przy załozeniu jakie napisał jeden z kolegów ze srednio niemcy robia 20-30tys rocznie - sam nie wierzyłem w ten przebieg ale znajomy po dlugiej wesołej rozmowie z niemcem stwierdzil ze mam brac ten samochod mimo ze chcialem z silnikiem 1,8 prawie mnie pobil ze mam brac ten :-). Do auta dostalem wszelkie książeczki serwisowe itd. Po zarejestrowaniu się na forum wyczytałem gdzieś ze jeden z kolegow z innego forum za oplata przesyła wyciąg z serwisu audi o historii napraw samochodu. Odziwo po otrzymaniu historii okazalo sie ze wszystko zgadza sie z książeczką serwisową, a ostatni przeglad robiony byl 7sierpnia tego roku gdzie wymieniono jakies lampeczki olej wszystkie filtry i kilka innych dupereli. Dokladnie robiono to na 78931km i po tysiacu km niemiec sprzedaje samochód a dokldniej 28 wrzesnia wyrejestrowuje audi w niemczech. Po mału zaczynam rozumieć dlaczego tak usilnie znajomy wciskal mi to audi :-). Wiec nie dziwcie sie kledze ze ma taki przebieg zawsze gdzies trafi sie cukiereczek choc nie wykluczone ze moze i byc kombinowane. Mimo wszystko niemcy nie zawsze robia po 20 czy 30 tys km. Moje audi w jednym roku zrobilo niecale 4tys, gdzie ja po miesiacu zrobilme juz ponad 2ty :-)

Druga sprawa gdzie my do niemcow?? który z nas jechałby do serwisu robić przegląd i po miesiącu wyrejestrowałby i sprzedawał auto??

Co do serwisu kolego i wymianie po ilus latach to raczej tego nie robia, choc pasek jak kazda inna rzecz sie starzeje wiec na twoim miejscu nie czekałbym i zmienial. sam planuje zmienic calosc na 90tys(choc producent przewidzial wymiane po 120tys), a nie bylo jeszcze zmieniane po 9 latach przez serwis stad wniosek ze producent przewidzal wymiane po 120tys a nie po okreslonym czasie ( chyba ze nie bral pod uwage ze ktos moze robic 120tys przez 15 lat :-) ) i serwis robi wszystko wdlug zalecen producenta i nie wymienia po okreslonym czasie tlyko po okreslonych kilometrach.

pozdrawiam

Opublikowano

u nas tez mozna trafić normalnych uzytkowników, ja kupiłem auto, a miesiąc wcześniej właściciel wymienił katalizator w ASO za ponad trzy tysie, więc ja też serwisuję autko... choć poza wpisami nic mi to nie daje... a co do 4tys rocznie, należy zauważyć czy zmieniano olej co roku??? :mysli:

mój znajomy kupił takiego ideała, zgredzio-sprzedawca zmieniał olej co 15tys czyli co 2-3 lata, kolega zaczął autko eksploatować i się silnik rozleciał.

a propos rozrządu- WYMIENIAJ - koszt nie jest wielki.