Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BMW e61 530d LCI - czyli dupowóz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

soolek, ale u mnie klapki są poprawione i moim zdaniem podobnie jak z wałkami w 2,5TDi - pewnie to bardzo sporadyczne przypadki. W starszych motorach były inne.

Opublikowano

OK, ale czytałem sporo galerii, gdzie ludzie wymieniali kolektory w kilkuletnich autach. Profilaktycznie, więc coś jest na rzeczy.

Opublikowano

Co kto lubi można by rzec :) ja przez 5lat i 60kkm nie zauwazylem pogorszenia mocowania klapek. A jak pisałem raz na jakiś czas kolektor jest ściągany i zawsze klapki przy okazji dokladnie oglądane.

Przypuszczam, że właściciel przede mną wymienił na ten poprawiony.

Opublikowano
  • Autor

OK, ale czytałem sporo galerii, gdzie ludzie wymieniali kolektory w kilkuletnich autach. Profilaktycznie, więc coś jest na rzeczy.

A ja jestem bardziej niż przekonany, że to sporadyczne przypadki... na tym forum ile było takich spektakularnych awarii 2,5TDi? O żadnej nie słyszałem... :)

Co do wrazen z wywalenia klapek - auto jedzie znacznie gorzej z dolu, a startujac z miejsca wkreca sie na sporo wyzsze obroty... Wracam do klapek.

Opublikowano

Ha ! Potwierdziło się.

Opublikowano
  • Autor

Szczególnie odczuwalne podczas przyśpieszania na wyższych biegach :( Dół prawie nie istnieje.

Opublikowano

Czyli jakby turbo później wstawało?

Opublikowano
  • Autor

Tak. Rozmawiałem z Witkiem, mówi, że zmienił się po prostu przepływ powietrza w kolektorze, jest go mniej i nie da się z tym nic zrobić, nawet softem. Tylko nowy kolektor lub powrót do starych klapek... ale raczej kupię nowy, bo stare 3 lekko popuszczały już (pociły się).

Opublikowano

Te klapki w koncu sterują przepływem powietrza i to jak widać dość znacząco. Wymiana kolektora to będzie najlepsze rozwiązanie. Bez druciarstwa i po Bożemu.

Opublikowano
  • Autor

W środę jadę do Poznania i z powrotem, to jeszcze potestuję auto... ale raczej wracam do fabryki.

Aktualnie kolektor w ASO kosztuje jedyne 2700 brutto po rabacie 5%... MA-SA-KRA.

Opublikowano

Jak ja się jakiś czas temu orientowalem to kosztował coś ok 2k. Nieźle zdrozal... Pewnie też aktualny kurs euro ma na to wpływ.

Opublikowano

Flyer, mautoczesci sprawdź - mają dobre ceny na oryginały z ASO.

Opublikowano
  • Autor

Zrobilem w tym tygodniu 1100km po Polsce (2 dłuższe trasy) i powiem Wam, że jestem mocno pozytywnie zaskoczony jak ten 275-konny diesel potrafi być ekonomiczny :)

Wwa - Poznan - Wwa, 4 chłopa na pokładzie, prędkości 140-160 non stop po autostradzie, jazda płynna, kilka razy ogień, jeden-dwa sprinty do 200 - 8.4

Wwa - Kielce - Wwa, ja, żona, dziecko, bagaże - 130-140 cały czas po eskresówkach, 80-120 po pozostałych, jechałem płynnie na maksa, czasami przycisnąłem... 7.2 (!). Jak wracałem to po przejechaniu 260km FIS pokazywał jeszcze 810km do przejechania... szok :)

Opublikowano

Mała odskocznia od 2.7 :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Yep. Co więcej 2,7 wcale nigdzie nie dojechałbym szybciej, a spalanie x1,5-2 :)

Opublikowano

Flyer, jak

Yep. Co więcej 2,7 wcale nigdzie nie dojechałbym szybciej, a spalanie x1,5-2 :)

Fly, co Ty wiesz o zabijaniu :)

929fad752537fbc5med.jpg

Trasa Nowy Sącz Bochnia.

Natomiast realnie ciężko to auto zmusić żeby spaliło więcej niż 8 ;)

Druga sprawa medalu to jednak też ciężko to auto zmusić, żeby przyspieszało :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Flyer nie chwaliłeś się Eczterysześć ! :decayed:

20160216-094359.jpg

Opublikowano

Haha..:D szydło wyszło z worka..;) zakochał sie w BMW no i e46 to podstawa :D brakuje tylko emblematu M, dodałoby pare kucy. :)

Opublikowano
  • Autor

Flyer nie chwaliłeś się Eczterysześć ! :decayed:

20160216-094359.jpg

Haha, widziałem nie raz to auto w Wawie :)

Opublikowano

Swoją drogą kogoś poniosło zdrowo, na żywo od tych dokładek, spojlerów itp. rzygać się chciało.