Harpun Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Witam, Ostatnio kupiłem kabel żeby skasować inspekcję (płacenie każdorazowo za podpięcie do kompa się nie kalkuluje). Nie mogłem oprzeć się pokusie zrobienia logów. W sumie wg mnie autko chodzi dobrze. Mam je od roku i nic się z nim odpukać nie dzieje. Ale ekspertem nie jestem, więc zamieszczam logi zrobione zgodnie z instrukcją na forum. proszę o analizę: Statyczne: LOG-01-000 STAT LOG-01-001 STAT LOG-01-003 STAT LOG-01-004 STAT LOG-01-007 STAT LOG-01-013 STAT LOG-01-018 STAT Basic Settings: LOG-01-000-BS STAT LOG-01-003-BS STAT LOG-01-011-BS STAT Dynamiczne: LOG-01-000 DYN LOG-01-001 DYN LOG-01-003 DYN LOG-01-004 DYN LOG-01-008 DYN LOG-01-010 DYN LOG-01-011 DYN z góry dzięki Pozdrawiam wszystkich Klubowiczów
spanky Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 auto po programie ... tylko jest jedno ale ... niezbyt udanym ... moja rada ...podjedz do jakiegos chipsmachera na korekte [radze sie z tym pospieszyc .... ]
Harpun Opublikowano 29 Października 2008 Autor Opublikowano 29 Października 2008 o kurcze, zaskoczyłeś mnie. Auto sam z Niemiec przyprowadziłem i przy 1 wizycie u mechanika podłączył się do kompa i na moje pytanie czy jest chip usłyszałem że nie... dalej tematu nie drążyłem. Możesz coś więcej powiedzieć, dlaczego jest zły program? ile będzie mnie kosztowała zmiana programu i czy jest konieczna? i najważniejsze, skąd będę miał pewność, że koleś nie wgra mi większego badziewia niż teraz? naprawdę jest tak źle???
spanky Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 Możesz coś więcej powiedzieć, dlaczego jest zły program? limitery gnoju wyjebane w kosmos ,doladowanie dosyc wysokie jak na to turbo ... skontaktuj sie z rob555 [chipsmacher z pomorskiego] i napewno pomoze ...
przemik Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 Z logow wynika ze ladnego batmana ciagniesz za sobą.... limiter momentu wywalony na maxa...
lukaszr Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 "Fajnie" zrobiony program Dodałbym do tego jeszcze termostat, bo ta temperatura to trochę mała.
Harpun Opublikowano 29 Października 2008 Autor Opublikowano 29 Października 2008 faktycznie jak depnę to dość mocno dymi, ale byłem pewny, że jak każdy diesel - depniesz to dymek idzie. Zmartwiliście mnie, bo już rok tak jeżdże (a nie wiadomo kiedy w Niemczech zrobili chipa). Mam nadzieje, że to nie ma jakiegoś mocnego wpływu na silnik. Co do termostatu to on jest ok. po prostu zimym autkiem wyjechałem wieczorem, niebył jeszcze dobrze dogrzany. Skontaktuje się z rob555, zobaczymy co mi powie. A swoją drogą o jakim wkładzie finansowym mówimy? I czy poza złym programem, są jeszcze jakieś usterki?
przemik Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 I czy poza złym programem, są jeszcze jakieś usterki? "czips" zamazuje obraz w logach(chociazby odczyty w 008) wiec ciezko stwierdzic czy wszystko gra - chociaz na moje odczucie gra. Mozna wrocic do serii zrobic diagnostyke... i jak wszystko jest OK zrobic program "z głową". Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi