Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wyciek oleju z tyłu głowicy czy to czujnik G2/G62?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Rozebrałem wczoraj dolot w raz z filtrem powietrza by dostać się do łączenia katalizatora z tłumikiem (poszła złączka elastyczna) ale to nie ważne. Znalazłem z tyłu głowicy czujnik zielony czy to czujnik G2/G62? a mianowicie chodzi mi o to że on wchodzi w króciec który dalej wchodzi w głowicę przykręcony jest jedną śrubą bodajże m6 i z pod tego leci mi olej. Audika pochodziła mi może dwie minuty i mialem mokre dwa palce od oleju. Bierze olej jak każdy alt więc myślałem że idzie on w dolot lecz jest suchy a tam z tylu mam cały silnik w oleju. Więc zmierzam do tego żeby ktoś mi wytłumaczył w jaki sposób jest tam to uszczelnione i jak to rozebrać by uszczelnić w razie co?

Z góry dziękuje za odpowiedz

Opublikowano

g62 to chyba od wody więc olej tamtędy raczej nie leci. nie wiem jak w 2.0 alt ale w 1.8t lubi się sączyć spod napinacza łańcuszka rozrządu i wtedy wygląda to trochę jakby g62 się pocił i na skrzynie nawet spływa. zrób zdjęcie najlepiej.

Opublikowano
  • Autor

No może zrobie i wrzucę wieczorem po 18 dopiero będę w domu to wrzucę, a gdyby to napinacz to jak to rozebrać?

Edytowane przez mati008

Opublikowano

w 2.0 ALT jesli leci ci z tylu to pewnie spod nastawnika wariatora. Nowa uszczelka to koszt 16zl w ASO. Wymiana moze byc troche kłopotliwa ze wzgledu na trudno dostepne sruby oraz to ze zawor moze nie chcieć wyjść z wariatora.

Opublikowano
  • Autor

tak najprawdopodobniej to jest to niestety nie bedzie robione już to przeze mnie bo w niedziele oddałem ją w inne ręce z ciężkim sercem, chodź miała swoje mankamenty to jest piękne auto oby im służyła. Dziękuje za pomoc:) ( szukam ładnego avanta w dieslu)