Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wibracje auta od 115-140km/h 2014r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zrób kolego wyważanie z testem drogowym, w większości przypadków winne są same opony,

JA u siebie mam michelin primacy hp z homologacją A0 i jest bajka

Odgrzewam.. robilem test drogowy i mam na nowych oponach (5k nalatane) po 7.5 kilo na przedniej osi i 8.5 i 10kg na tylnych kolach... limit jest chyba 12, ale nadal czuje lekkie wibracje..

Myslicie ze nowe felgi + opony i zejscie z tych 7.5 kg np na 2 kg... zniweluje drgania?

Robil ktos test drogowy, tak ze drgania zniknely i moze sie podzielic na jakich wynikach wibracje ustaly?

U mnie problem zniknal po wymianie felg i opon..... wywarzylem wszystko dorgowo i na tyl wrzucilem dwa kola z 4kg.. na przodzie mam po 1.5kg i jest OK....

Problem powrocil na oponach zimowych.. Continental ts850p.. nowe.. nie udalo sie wywazyc lepiej niz 7kg na tylnych i 7 oraz 3.5kg na przodzie... na tych samych felgach, opony Michelin PS4 wywazyly sie znacznie lepiej i nie bylo drgan... masakra jaka tandete produkuja te firmy... jedna opona 750 pln i taka lipa.. nie mam czasu reklamowac tych opon, ale juz nigdy wiecej Continentali nie kupie.

Opublikowano

Trzeba szukać opon z indeksem A0 to jest szansa że będzie OK

Opublikowano

Trzeba szukać opon z indeksem A0 to jest szansa że będzie OK

druga sprawa ze te zawieszenia nie powinny byc takie wrazliwe...

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam panowie , opisze temat jeszcze raz.   Miałem te drgania , wymieniłem opony 4 szt , zmieniłem tarcze i klocki z tyłu. Pozniej pojechałem na wywazanie dynamiczne. Drgania jakby ustały na kilka miesiecy. W zeszłym tygodniu pojechałem na przeglad okresowy , mechanik mi powiedział ze mam wylane amory z tyłu. Zmieniłem amortyzatory po czym drgania wrociły  , nastepnie załamany sytuacją wymieniłem dwa łozyska z piasta i PROBLEM ZNIKNĄŁ . Dla wszystkich ktorzy juz nie wiedza co robic polecam wlasnie wymienic łozysko z piasta. Mam b8 z 2013 , na liczniku 240 tys. POZDRAWIAM.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@jasin01 zmianiłeś te łozyska z pisatami tył czy przód?

Opublikowano

Łozyska z piasta wymieniłem z tyłu. Wydaje mi sie ze to miało najwiekszy wpływ na to. Mechanik mi powiedział ze on nie widzi zeby byly rozwalone ale jednak przestało drgac.

Opublikowano
38 minut temu, jasin01 napisał:

Łozyska z piasta wymieniłem z tyłu. Wydaje mi sie ze to miało najwiekszy wpływ na to. Mechanik mi powiedział ze on nie widzi zeby byly rozwalone ale jednak przestało drgac.

Dzięki za info. Pytam ogólnie w temacie tych drgań. W przed-lifcie powymienialiśmy (właściciele przed-liftów) wahacze na te poliftowe z tuleja 75mm. 90% wibracji ustało natomiast jakaś część została. Ogólnie problem dotyczy przedniej osi dlatego pytałem gdzie dokładnie wymieniałeś te łożyska z piastą. Ciekawa sprawa... :)