Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SHITERS - BMW E61 525D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie!

Chciałbym przedstawić Wam swój nowy nabytek, ale najpierw, krótka historia.

Mam 22 lata, 7me (nie liczę busów) auto w moich rękach, 4 z nich to były Audi, 80B4, A4B5, A6C5, A4B6. Przewijała się także jakaś skoda i MB, ale od zawsze audi w moim serduszku.

W zamiarze miałem Audi A6C6, ale spojrzmy prawdzie w oczy, silniki w C6, przynajmniej do roku modelowego 2008, są mizerne, na ich tle silniki BMW wypadają bardziej korzystnie. Jedno jest pewne, następne auto będzie właśnie A6C6, ale rocznik 2008-2010, a tym czasem... ;)

Poprzednie auto:

2dfd83d26d67c89b.jpg

A4B6 2004 1.9TDI BKE

Obecnie:

BMW E61 525d 177km

Autko z pierwszych rąk, prywatnie kupione od Niemca, osobiście.

Bez przeszłości wypadkowej, w oryginalnym lakierze, poszanowane.

Plany na modyfikacje:

- Xenon

- Mpakietowe fotele

- Mpakiet kierownica

- Gałka Mpakiet

- Shadow Line

- Rolka styling 128 19 cali

- Program, hamownia - docelowo 210/220km 450/470nm - potem? Pomyślimy.

+ inne, które wyjdą w trakcie użytkowania.

Wykonane naprawy/modyfikacje:

- Zderzak przód ze spryskami (znalazłem w świetnym stanie, odrazu poleciał na auto), mod pod xenon.

- Zmienione kompletne sprzęgło + dwumas (zestaw LUK)

- Nowa odma, świece, filtry

- Zaślepione klapki kolektora

- Zakupione rolki, narazie styling 120 z 6er, 18 cali et 14 245 przód i et 12 275 na tył

Obecnie autko stoi na czarnych 16, z zimówkami.

Przebywam za chlebem za granicą, rolki leżą w PL.

Wszelkie plany, modyfikacje będę realizował po powrocie.

Zdjęcia, narazie musicie się posiłkować takimi : )

5360f46df632644c.jpg

32853a33cd075521.png

245a126df7409388.jpg

37459352446e0498.jpg

Edytowane przez SHITERS

Opublikowano

Z którego roku jest samochód ?

Ładnie wygląda w srebrnym kolorze - z Shadow Line będzie jeszcze lepiej :thumbup1:

Prawko masz pewnie od 4 lat - opłaca się zmieniać samochód mniej więcej co pół roku ? :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Połowa 2004 roku ;)

Auta przychodzą i odchodzą, niektóre trzymałem jeszcze krócej niż pół roku, a A4B6 miałem aż 14 miesięcy. Zdarzało mi się mieć 2 auta na raz ;)

Edytowane przez SHITERS

Opublikowano

No ładny ładny bedzie jak założysz m pakiet, navi masz professional? Z dużym ekranem? płytki do mapy możesz sobie na Allegro zapodać najaktualniejsze za ok 200 zł, chip u mnie wyszedł 205 km a mam identyczny silnik, wiec pewnie porównywalnie wyjdzie u Ciebie, z tym, ze ja mam automat to moze delikatnie odbiegać

Powodzenia w modach, sprawdź autko przy odpalaniu czy nie faluje bo jeśli tak to przed zima czeka cie wymiana a najlepiej regeneracja sterownika świec

A jeszcze odnosnie chipa, jeśli wywalalbys przy okazji dpf to niech ci dobrze program napiszą, bo mi podobno trochę zj***li i kopci na wolnych obrotach. Byłem pytałem, najlepiej musiałbym podjechać i robic na nowo , zeby problem zniknął

M pakiet mozna samemu ogarnąć, gdzies mam na maila instrukcje

zderzaki i progi pozdejmować nie jest problemem

Lampy jak bedziesz zmieniał polecam zabieg jaj u Tomka i założenie poliftowych

Opublikowano
  • Autor

Boje się zakładać zewnętrzny Mpakiet, ze wzgledu na kolor, który jest dosc ciezki do dobrania (ogolnie srebrne).

Cud stałby się gdybym znalazł w kolorze.

DPF niecałe 10k temu zmieniony w serwisie na fabrycznie nowy, więc pewnie zostaje. Co wyjdzie z programu nie wiem, narazie gadałem tylko ze swoim "tunerem".

Auto jest po diagnostyce, nie wykazuje falowania itp. nie ma najmniejszych problemów z rozruchem itp. Robiłem dość duży serwis, dwumas, klapki itp. i zostało wszystko sprawdzone. Po prostu mechanik sprawdził co jest do zrobienia, od deski do deski i zostało wszystko zrobione, narazie nie muszę nic robić i jest mi z tego powodu bardzo miło, że tak mało "wyszło" - jak narazie nie zapeszając.

Navi mam małą niestety :/

Opublikowano

A to masz spokoj z dpf, czyli ogólnie zakup sie udał

Ja tez mam z tego roku co Ty, tez szło kupić cos młodszego, ale niestety nic pewnego

Dobrze, ze sprawdziłeś autko, bo podobno mozna niezle wtopić

dobry lakiernik nie ogarnie koloru? Srebrny ładny w m paku:)

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie wolałbym sedana, ale nie będę biedował, na wakacje na pewno się przyda ;)

Pracowałem troche w lakiernictwie, cieżko jest z dobraniem sreberka nawet na w pełni profi mieszalnikach. Preferuje wsadzać ori w kolorze.

Młodsze, nie znaczy lepsze, rocznikiem się nie jezdzi. Dobre e60 kosztuje 32-35k minimum, mlodsze sa odpowiednio drozsze. Wazne aby e60 nie miała strzała, bo potem są kwiatki :)

Edytowane przez SHITERS

Opublikowano

ofcnr9gt.jpg

ale ładny coo ;)

Opublikowano
  • Autor

Zacnie się prezentuje, jeszcze dyfuzor dać na czarno, zeby był bardziej widoczny.

Jestem przekonany co do Mpaku, ale musiałbym go trafić po prostu

Opublikowano

No tez u siebie myślałem zeby dyfuzor malnąć na czarno ale szczerze mówiąc wydaje mi sie, ze lepiej w kolorze

Moze w m5 faktycznie to wyglada gdzie masz 4 rurki z tylu

Opublikowano
  • Autor

Ty masz ori mpak?

Opublikowano

Niemiec założył, chciał tez zrobic shadow line. Debil pomalował listwy srebrne wokół szyb na czarno, i zaczęło to pękać, kupiłem oryginalne shadow i założyłem, ale tylko wokół szyb, w miarę to wyglada teraz, choć pare detali brakuje

Opublikowano

Niemiec założył, chciał tez zrobic shadow line. Debil pomalował listwy srebrne wokół szyb na czarno, i zaczęło to pękać, kupiłem oryginalne shadow i założyłem, ale tylko wokół szyb, w miarę to wyglada teraz, choć pare detali brakuje

Dlaczego od razu debil ? Dużo osób maluje te listwy - trzeba po prostu zrobić to dobrze.
Opublikowano

Dlatego mowie debil, bo zrobił to chyba sam pędzlem, a te listwy naprawdę mozna zdjąć z auta i w miarę profesjonalnie to ogarnąć. Poprzecieral papierem ściernym i na to prysnął farba z puszki w taki sposób, ze nadawały sie tylko na śmietnik

Opublikowano

też chodzi mi po głowie BMW, ale sedan, mam już dosyć kombi :):):)

Opublikowano

No jak juz zmieniłem wózek dziecka na spacerówkę i przeprowadziłem sie gdzie indziej, jak juz człowiek nie potrzebuje kombi to z chęcią by sie przesiadł na jakiego sedana. E60 niestety tez tylko w m pakiecie wyglada pięknie. Ostatnio rzucił mi sie w oczy taki sam kolor jak kolegi w temacie srebrny na 19" w m pakiecie piękna sztuka

Opublikowano
  • Autor

Swoje listwy plastidipem na aucie polamuje, juz robiłem takie zabiegi i wychodzi super :banan:

Opublikowano

Schodzi plasti dip z tych listew, podczas mycia czy wycierania to juz w ogóle przerabiałem to, wcale estetycznie nie wyglada taki czarny mat wokół szyb po zastosowaniu dipa

Opublikowano

A ja mam dipa na nerkach chromowych już drugi rok i jest jak najbardziej ok... poza jakimś małym opryskiem od kamieni.

Opublikowano
  • Autor

Oryginalny plastidip nie ma szans zeby zszedł od mycia.

Miałem go nawet na słupkach B w skodzie fabii, w miejscu w ktorym czesto sie za drzwi podczas otwierania łapie i w pol roku zero sladów. Na grilu w audi miałem 14 miesiecy i jak sprzedawałem był taki jak kładłem ;)

Dobrze polozony plastidip trzyma jak cholera i czasami jej problem gdy chce się go zerwać, naprawdę.

Narazie to jest pomysł, co wykonam jeszcze nie wiem, oczywiscie najchetniej ori shadowline :lol:

Edytowane przez SHITERS