Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B5 1.8T AEB wysoka temperatura silnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów i Koleżanki:)

W ostatnim czasie mam problem z temperaturą silnika szybko się grzeje i jest bardzo gorący, nie można dotknąć żadnych plastików pod maską ponieważ parzą. Szukałem na forum podobnego tematu ale nie znalazłem.

Silnik podczas pracy utrzymuje temperaturę 90* ( nowy rozrząd z pompą wody i termostatem) Natomiast gdy zgaszę silnik i za kilka minut ponownie wsiadam do samochodu przekręcam kluczyk wskaźnik temperatury silnika jest wychylony w prawo( dołączam zdjęcie)

W żadnym innym samochodzie nie spotkałem się z czymś takim. Niepokoi mnie wysoka temperatura w komorze silnika. Miał może ktoś podobny problem z czym to może być związane?? Z góry dziękuję za pomoc :)

http://www.directupload.net/file/d/4119/k9immohv_jpg.htm

Edytowane przez rickons

Opublikowano

u mnie było podobnie. okazało sie że układ jest nieszczelny i powietrze dostaje sie do środka i dlatego takie cyrki sie dzieją

Opublikowano
  • Autor

Czyli sprawdzić układ chłodzenia. A czy zepsuty katalizator może powodować takie cyrki z temperatura??

Opublikowano

A co ma niby katalizator do temp. A jak niektóre auta mają powycinane i się nie grzeje. Pierwsze co to szczelność.

Opublikowano
  • Autor

Bylem dzis sprawdzic katalizator czy nie jest rozsypany okazalo sie ze jest w idealnym stanie. Aczkolwiek silnik bardzo sie grzeje. Ide sprawdzić czy noe cieknie z ukladu chlodzenia.

Opublikowano

na klimatroniku ile jest C podczas jazdy???

termostat sprawny??

Opublikowano
  • Autor

na klimatroniku ile jest C podczas jazdy???

termostat sprawny??

podczas jazdy trzyma 90* termostat i kompletny rozrząd był wymieniany.

Jak stanę pod sklepem czekam chwile na schłodzenie turbo i dopiero gaszę samochód. Przychodzę ze sklepu przekręcam kluczyk i wskazówka temperatury jest wychylona zapalam silnik rusza wentylator temperatura wraca do 90*.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

przypominam ze czujnik temp(ten na glowicy) ma dwa obwodyjeden do ECU a drgi do blatu....kiedus zamiennik za 28 zl mi wskazywal prawie 110 i silnik tesh byl goracy(bo jaki mogl byc)...jak wsawilem ori nowuy jest 90 a silnik nadal jest goracy:D:D:D:D::D::D:D:D:D:D::D:D::D:D::D:D::D:D:D:D:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A jeśli u mnie w 1.8T AWT utrzymuje temperaturę wody, na panelu climatrica 94-95 stopni ( i to pokazuje na zegarach, odchylenie o grubość wskazówki od pionu) a temperaturę bloku 90 stopni, to wszystko jest ok czy szukać po czujnikach temperatury ? termostat sprawny. Dodam że silnik także jes gorący xD

Opublikowano

Jak temp płynu osiaga 95C to jaki ma być silnik??
Zimny??

Opublikowano

zimny????nIEEE!!!!! oT taki w piSteczke:D:D

Opublikowano

@rafal9119

tekst że silnik jest "też ciepły" był sarkazmem :P

Opublikowano

toc wiem:Dja tam nie mam z tym problemu:D

Opublikowano

A tak na poważnie, to czy taka temperatura jest poprawna jeśli temperatura bloku trzyma 90 stopni ? Po podmianie termostatu nadal to samo, więc dalej szukałbym tego w czujnikach, chyba że jest to normalne, to wtedy bym nie musiał.