Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Galletto a AJM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Znajomy elektronik ma oryginalne galletto, zaproponował, że w ramach znajomości za niewielką opłatą może mi podnieść moc. Mam pytanie czy warto? Czytałem opinie, że nie warto gdy to galletto to chinol, ale gdy oryginał? Inny kolega 5 lat temu w ten sposób podniósł moc w passtacie b5 fl 1.9tdi 101km i jeździ do tej pory bez awarii. Proszę o radę, nie chcę się narażać potem na dodatkowe koszty. Mój przebieg to oryginalne 266tys km silnik 1.9 tdi ajm.

Opublikowano

Witam.

Znajomy elektronik ma oryginalne galletto, zaproponował, że w ramach znajomości za niewielką opłatą może mi podnieść moc. Mam pytanie czy warto? Czytałem opinie, że nie warto gdy to galletto to chinol, ale gdy oryginał? Inny kolega 5 lat temu w ten sposób podniósł moc w passtacie b5 fl 1.9tdi 101km i jeździ do tej pory bez awarii. Proszę o radę, nie chcę się narażać potem na dodatkowe koszty. Mój przebieg to oryginalne 266tys km silnik 1.9 tdi ajm.

martwisz się tym czym nie trzeba zbytnio... :-)

bardziej bym sie martwił co Ci tam wgra (jak zmodyfikowany program) , niz tym czym to bedzie wgrywane ...

Opublikowano
  • Autor

Aha, a jakieś rady w tym temacie? Co to znaczy co mi tam wgra? a można to jakoś korygować? tzn. domyslam się że chodzi o to żeby mi nie zrobił za dużo mocy itp. bo mi się turbo posypie, sprzęgło itp. Myślałem, żeby tak jak niektórzy ludzie z tego forum, coś około 143KM i 350NM. Nie stać mnie żeby dać 800/1000zł za chip. A tu mugłbym mieć dużo taniej. Od czasu kiedy się znamy, nikt nie przyjechał do niego z reklamacją czy problemami.

Opublikowano

Aha, a jakieś rady w tym temacie? Co to znaczy co mi tam wgra? a można to jakoś korygować? tzn. domyslam się że chodzi o to żeby mi nie zrobił za dużo mocy itp. bo mi się turbo posypie, sprzęgło itp. Myślałem, żeby tak jak niektórzy ludzie z tego forum, coś około 143KM i 350NM. Nie stać mnie żeby dać 800/1000zł za chip. A tu mugłbym mieć dużo taniej. Od czasu kiedy się znamy, nikt nie przyjechał do niego z reklamacją czy problemami.

Wszystko mozna korygować , tylko trzeba wiedziec co i jak :-)

Co do cen to poczciwego AJM-a mozna zrobic o wiele taniej niz 1000 zł, zgodnie ze sztuką czyli diagnostyka/hamownia/korekty.

Opublikowano

1000 zł to około 4zł dziennie odkładać przez nie cały rok . Na pewno Cie stać na 4zl dziennie a będziesz miał pewność że nic się nie spierniczy bo jak się spierniczy to za 4zl dziennie nie naprawisz

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kiepski gotowiec może wygenerować koszty ukryte w postaci uszkodzonej turbosprężarki, koła dwumasowego itp. Bez problemu znajdziesz kogoś kto wykona to za znacznie mniej niż 1000 zł i zrobi to należycie :)

Jak jesteś co do znajomego taki przekonany to rób u niego. Wrzuć później komplet logów i powiemy czy faktycznie zrobiłeś interes życia.

Edytowane przez tomasz102

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Keicam, była osoba u nas w regionie która AJM'a zrobiła by Ci za 550 edc15