Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AEB] Silnik ma kiepski rozruch,brak mocy, logi do sprawdzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z moim 1.8t. Od tygodnia szarpie mi niemiłosiernie przy przyspieszaniu, za 4-5 razem udaje mi się odpalić zimny silnik, ciepły odpala za 1-2 razem, nie trzyma równych wolnych obrotów, ok. 850-1500 i taki wachlarz. Wyskakują mi następujące logi:

00561

17972

17967.

W silniku wymieniłem świece, w sierpniu miałem podobny problem (ale nie aż taki jak jest teraz), prawdopodobnie z modułem zapłonu na pokrywie filtra powietrza ale jak wyczyściłem styki to problem ustał. Na pewno będę musiał wymienić turbinę ale chciałbym wiedzieć za co zabrać się najpierw. Czekam na propozycje :-)

Opublikowano

00561

duzo rzeczy moze odpowiadac za ten blad a wiec

1- niewlasciwa praca wtryskiwaczy

2- problemy z cisnieniem paliwa

3-usterki obwodu zaplonu

4- sonda lambda szwankuje

5-czujnik temperatury

6-bledy w przeplywce

Pozostałe dwa błędy mają coś wspólnego z przepustnicą.

Edytowane przez jacek70

Opublikowano

Przepustnicę wyczyść i spróbuj zaadaptować - jeśli wyskoczy error, podmień na inną (jeśli masz kogoś z takim samym silnikiem). Problem wolnych obrotów i odpalania powinien ustać. Sonda lambda do sprawdzenia, jeśli miałbyś już podmieniać - podmień i ją, ale najpierw samą przepustnicę i zobacz efekty. :P

Opublikowano
  • Autor

Zapomniałem napisać, że przepustnica juz była wymieniona na używaną, została zaadaptowana, wiele to nie poprawiło

Opublikowano

Zacznij od sprawdzenia sondy.

Opublikowano

witam mam trochę podobny problem, a mianowicie silnik co prawda pracuje ruwno i bez wibracji ale ciagnie do max 110km totalnie brakuje mocy ,szukam dobrego fachowca z okolic gliwic

Opublikowano

Zacznij od podpięcia pod kompa , może coś wyjdzie. Logi też by się przydały.

Opublikowano
  • Autor

Temat mogę uznać za zamknięty :D . Polecam sprawdzić ten wężyk, który na zdjęciu jest nad przepustnicą. Nie wiem dokładnie ale chyba jest to wężyk od podciśnienia( chociaż mogę się mylić :kox: ). Okazało się, iż był urwany. Mechanik w pierwszej kolejności jak zaczął oglądać silnik, dostrzegł usterkę, połączył swa urwane końce szczelnie do siebie i silnik po prostu złapał normalne obroty..... :huh: . Wymienił na nowy, wszystko gra i auto w końcu jeździ tak jak ma jeździć :banan:

http://imgur.com/a/v7F2r