Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z lapem HP dv6820ew - nie widzi nagrywarki...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po kilku godzinach siedzenia w necie na ruskich i koreańskich stronach, mam po prostu dość. Siostra ma hp'ka, złapała wirusa, teraz niby wszystko ok, a nagrywarki nadal nie widzi...System znajduje napęd, ale nie można zainstalować sterownika. Nagrywarka to samsung ts-l632n. Na stronie producenta brak firmware'u do tego sprzętu. Przeszukałem te wszystkie ruskie strony, etc, itp, szukałem po forach, znalazłem tylko pliki .exe, a potrzebny jest plik .bin do tego napędu. W moim komputerze lipa - nie wyświetla w ogóle stacji dvd. To było moje drugie podejście do problemu - poprzednio też nic nie zdziałałem. Mówię jej, żeby zainstalowała ponownie system, ale oczywiście zaczyna gadanie, że ma tam pliki, etc... Forumowi informatycy - pomóżcie, bo ja już nie mam siły do Visty i do tego problemu :thumbdown:

Opublikowano

Nagrywarka wewnętrzna woła sterowniki ? Dziwne bardzo

Kopia tych ważych plików i nowa instalka

Opublikowano

tak dziwna sprawa - ale to vista - kiedyś miałem coś podobnego za diabła nie działała stacja dyskietek - 2 takie same kompy na jednym ok a na tym nie - pomogło dopiero ponowne zainstalowanie systemu - przerzucaliśmy też systemy gostem i t p ale nic to nie dawało - ponowna instalka niestety - jeśli masz taką możliwość to podłącz inny hdd i zainstaluj i zobacz czy zadziała

Opublikowano
  • Autor

lapciak na gwarancji, bo już dawno bym go sam otworzył... Siostra twierdzi, że vista jest spoko (ja mam...odmienne zdanie), tylko że nie posiadam nosnika z vistą - gdyby nagrywarka działała, to przecież w lapach hp można sobie zrobić kopię...

Opublikowano

Poszukaj sterów do XP i zainstaluj jako administrator i ze zgodnością z XP

No dziwne nadal, że śfista nie instaluje napędu nawet na jakiś uniwersalnych sterach

Jak system rozpoznaje napęd ? jako napęd "jakiś tam" czy konkretnie podaje nazwę ?

Opublikowano
  • Autor

podaje konkretną nazwę, system instaluje swój sterownik, ale pewnie jest nadpisany przez tamtego wirusa i dlatego jest wałek. Potrzebuję plik .BIN, żeby to ruszyć;/

Opublikowano

Może wywal ręcznie "uszkodzony" sterownik.

Ewentualny wir. wywalony z kompa ?

Rejestr wyczyszczony ?

Opublikowano
  • Autor

Do Ed'a już pisałem, ale za drogi jest jego serwis;D