Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Powrót paliwa, wycieka z wężyka obok filtra paliwa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam nastepujacy problem.

Wszystko zaczelo sie okolo 3 tyg temu.

Posiadam b6 z 2002r z gwintowanym zawiasem a mieszkam w gorach. wiezdzajac na podworko do kolegi zachaczylem MOCNO podwoziem o wystajacy kraweznik.

kilka godzin pozniej z wezyka stylu po prawej stronie ( obok filtra paliwa, na moje oko jest to powrot paliwa z silnika) wyciekala mi benzyna w duzej ilości. nastepnego ranka udalem sie do mojego mechaniora i nie wiedzial w czym jest rzecz. Polecil wymienic mi filtr paliwa. wymienilem na najdrozszy jaki byl w InterCars ( Bosch) i wszystko bylo ok, przez okolo 1,5-2 tyg.

i od kilku dni znowu zaczelo ciec z tego wezyka lecz juz mniej po kilka kropel na minute. lecz strasznie smierdzialo w srodku. mechanicy nie wiedzieli o co chodzi i nic mi nie pomogli. Kolega poradzil mi ten wezyk zaslepic. tak wiec zrobilem. przez 260km nic sie nie dzialo lecz dzis znowu sie zaczelo. tylko juz nie z tego wezyka lecz z nadkola od strony pasazera + silnik slabnie co jakis czas na 0,5 - 1 sekunde jak by mu paliwa brakowalo i tak co 1 - 2 min zaznaczam ze przed zaslepieniem tego wezyka tak mi sie nie dzialo. Ktoś mial kiedyś taki sam problem? POMOCY nikt nic nie wie;/ Jutro jade na komputer moze on cos pokaze :P nizej daje zdjecia tego wezyka juz zaśleponego na patencie :D

http://www.directupload.net/file/d/4134/5wsdnchk_jpg.htm

http://www.directupload.net/file/d/4134/e3l2n5nt_jpg.htm

Jestem tu Nowy. Awaria stała mi sie w nocy. Jak do domu przyjechalem to pierwsze co odpalilem lapka i przegladalem neta.

Gdybym wiedzial ze na tym forum trzeba sie najpierw przedstawic calkiem inaczej bym zaczol. -.^ mam nadzieje ze nikt na mnie zly nie jest :D

Opublikowano

Witam.

Kolego rozwiązałeś problem?

Opublikowano
  • Autor

niestety nie :/

Opublikowano

Witam.Jeśli zaślepiłeś wężyk to pewnie zalało Ci filtr węglowy i dlatego masz wyciek w pobliżu prawego nadkola. Obstawiał bym uszkodzenie filtra paliwa ale skoro go wymieniłeś i nadal jest taka sama sytuacja to już nie wiem. A może coś jest źle podłączone. Sprawdź jeszcze filtr węglowy czy nie jest zalany i osusz go może będzie ok.

Opublikowano

Ja wymieniłem filtr paliwa swego czasu ze 3 razy :) właśnie z powodu takiego wycieku. W końcu kupiłem w aso :/ i to był koniec problemów :).

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Dziś byłem u kolejnego mechanika i znowu to samo... 150zl skasował nic nie powiedział. Każdy mi mówi sory " NIE WIEM"

Nie wiem co teraz robić? Bongod a jakiej firmy filtr paliwa kupiłeś? Pamiętasz może o ile schudł Tobie portfel w ASO?

Filtr węglowy wygląda na moje oko git.

Edytowane przez Tomasz Sinicki

Opublikowano

Nie pamiętam ale różnica ceny była 25 zeta. Powiem tak z ic 2 mi ciekły a potem 2 miały marne wskazania lambdy (że za ubogo) z aso nic nie ciekło i lambda prawie zero ;).

Opublikowano
  • Autor

Nie pamiętam ale różnica ceny była 25 zeta. Powiem tak z ic 2 mi ciekły a potem 2 miały marne wskazania lambdy (że za ubogo) z aso nic nie ciekło i lambda prawie zero ;).

Namówiłeś mnie na Aso tylko że najbliższe jest 100km odemnie

jednak znalazlem 20 km odemnie :D

Edytowane przez Tomasz Sinicki

Opublikowano

Ale to paranoja jakaś jest :) i to nie tylko u mnie były takie jaja. Pamiętaj że po wymianie filtra paliwa jeszcze pewnie trochę poleci bo się nazbierało w filtrze węglowym

Opublikowano
  • Autor

Ale to paranoja jakaś jest :) i to nie tylko u mnie były takie jaja. Pamiętaj że po wymianie filtra paliwa jeszcze pewnie trochę poleci bo się nazbierało w filtrze węglowym

tylko u mnie jest jakoś dziwnie.

Moim zdaniem leci duuuuużo tego paliwa po przejechaniu tak + - okolo 30 km..

Np wczoraj jak ruszyłem spod domu do kolegi ( okolo 30 km ) to jak przyjechalem, po zgaszeniu zaczelo się lać.

Nie jestem pewien czy wtrakcie jazdy nie ciekło ale raczej nie.

Opublikowano

U mnie było od pyty wahy :) byłem w szoku.

Opublikowano

sporo ludzi miało ten kłopot z filtrem, lipa bo on ma w sobie regulator ciśnienia i raczej nic innego się nie dobierze.jak już kupisz w aso to osusz filtr węglowy i dopiero jeździj.kolega też to przechodził i nawet na tym forum było to opisane. w książce "sam naprawiam" jest opisana wymiana filtra i podobno są tam jakieś znaki (strzałki) na filtrze i obejmie i trzeba to ustawić zgodnie ze znakami.

Opublikowano
  • Autor

sporo ludzi miało ten kłopot z filtrem, lipa bo on ma w sobie regulator ciśnienia i raczej nic innego się nie dobierze.jak już kupisz w aso to osusz filtr węglowy i dopiero jeździj.kolega też to przechodził i nawet na tym forum było to opisane. w książce "sam naprawiam" jest opisana wymiana filtra i podobno są tam jakieś znaki (strzałki) na filtrze i obejmie i trzeba to ustawić zgodnie ze znakami.

kolego chodzi ci o filtr weglowy? czy paliwa?.

wiem że w filtrze paliwa występuje jakiś czujnik czy regulator ciśnienia, ale żeby tak szybko się zniszczył??? 2 tyg to naprawdę nie jest dużo czasu.

teraz dopiero jutro - pojutrze będę miał czas aby kupić ten filtr paliwa więc się okaże... trzymajcie kciuki !

Opublikowano

Chodziło mi o filtr paliwa. Podczas dalszej eksploatacji samochodu sam zobaczysz ,że w niektórych przypadkach Audi "przyjmuje" tylko części ori a zamienniki odrzuca. Kilku kolegów z forum też kupowało kilka razy filtr paliwa i dopiero za którymś razem trafiało na taki który działa lub kupowało ori. Ja tak miałem np. z poduszkami pod silnik. Napisz jak się sprawy mają z nowym filtrem.

Opublikowano
  • Autor

Chodziło mi o filtr paliwa. Podczas dalszej eksploatacji samochodu sam zobaczysz ,że w niektórych przypadkach Audi "przyjmuje" tylko części ori a zamienniki odrzuca. Kilku kolegów z forum też kupowało kilka razy filtr paliwa i dopiero za którymś razem trafiało na taki który działa lub kupowało ori. Ja tak miałem np. z poduszkami pod silnik. Napisz jak się sprawy mają z nowym filtrem.

Nowy filtr założony i po problemie nic nie kapie ni nie smierdzi wszystko git!!!!

Opublikowano

:D

Opublikowano

Fajnie. Teraz tylko śmigać :)

Opublikowano
  • Autor

Fajnie. Teraz tylko śmigać :)

niedokonca... wczoraj inna "pierdoła" mi wyszła ale to juz w innym temacie Dzieki .