Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B5 1.8 ARG by Mayster - In Progress

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, założenie tematu z moją b5-tką planowałem już od dość dawna ale jakoś nie było czasu, teraz mam tydzień wolnego więc zbieram wsio do kupy i ruszam też z tematem na forum :)

A więc, b5 rocznik 2000, wyposażona w:

-silnik 1.8 ARG,

-alu 16, kopmlet wraz z zapasem na takiej samej jeszcze nie śmiganej feldze i nie śmiganą od nowości już 15-letnią oponą,

-oryginalne audio nokia z jednostką sterującą chorus.

-szyby przód w elektryce, tył kolbotronik,

-podgrzewane fotele,

-sprawny climatronik,

-dwa podłokietniki,

-komplet 3 kluczyków w tym jeden scyzoryk: centralny zamek, otwieranie/domykanie szyb z pilota, otwieranie bagażnika z pilota,

-elektryczne lusterka wraz z podgrzewaniem,

-welurowe dywaniki ze stoperami, plus nowe dywaniki gumowe na zimę i z racji, że autem dojeżdżam do pracy.

-jeśli coś pominąłem, to z czasem dodam do tematu.

Na dzieńdobry wymieniłem jedna uszczelkę na silniku bo mi się lekko pocił, kompletny rzozrząd z pompą wody plus grający łańcuszek z napinaczem hydraulicznym, filtry, płyny i olej.

W planach mam

-Zmianę zawieszenia na gwintowane (już zakupione, nowe FK AK Street) - DONE

-Zmiana kiery na "S"kę (już zakupiona od użytkownika Łysy44) - DONE

-Inne, większe alu (docelowo na wiosnę),

-Zmiana audio, orygianlne radio już zmieniłem wg poradnika z forum na jedną z posiadanych przeze mnie jednostek pioneer, głośniki w drzwi przód plus tył od Hertza (już zakupione), skrzynka z subem w bagażniku w boczku (docelowo przełom zima/wiosna),

-Wyciągniecie wgniecenia z lewego błotnika (widoczne na zdjęciach),

-Kokekta lakieru,

-Obklejenie kilku elementów wnętrza stickerbomb'ą, - IN PROGRESS

-Metalowa osłona pod silnik,

-Jak Bozia dopomoże to Swap na jednostkę AZX z Passata (vr5, 170km),

Ogólnie auto stoii i jeździ głównie po niemczech przy granicy z holandią stąd też decyzja o zakładaniu gwintu na zimę, tam śnieg i sypanie dróg solą to raczej egzotyczne widoki...

A teraz kilka zdjęć ;)

Coś z dnia zakupu

46f4d961c6c2.jpg

e4b624ddb178.jpg

Tu już po rejestracji po co tygodniowym pucowanku:

02570b3d429b.jpg

6904f07b586d.jpg

03a796432889.jpg

d0580be3fe51.jpg

Kilka gratów do montażu na najbliższy tydzień :

c399326e26fd.jpg

No i audi po przebyciu trasy 1300 km na urlop do PL.

3af9cf5a461b.jpg

a5541236e49b.jpg

W tygodniu jak ogarnę już się z montażem gratów porobię też jakieś fotki ze środka :)

Pomału wpadają mody, nowa kiera na pokładzie (demontaż starej to jakaś katorga i kara ;p ), gwint na pokładzie, pomału zacząłem wyklejanie wnętrza, mam tylko problem ze zdjęciem boczków do zmiany głośników ale w tym ma mi pomóc kolega.

Obiecanych fotek z wnętrza nie ma ponieważ założyłem pokrowce na siedzenia a wyglądają jak idź stąd i nie wracaj a jak pomyślę o ich ściąganiu do zdjęć i ponownym zakładaniu to zalewa mnie krew ;p

Są za to fotki z przeprowadzonych modów :)

Tak mój avant się prezentuje na gwincie :)

2190f92d8880.jpg

4d7a2fae164d.jpg

157424477239.jpg

Efekt matowania i wyklejania osłony skrzyni biegów

23add33b988d.jpg

e1cc83c13af9.jpg

No i wszystko włącznie z nową kieronicą zakupioną na forum na pokładzie :)

7faa2cdba425.jpg

8be4345bb5f2.jpg

W mojej opini na żywo wszystko prezentuje się dużo lepiej, zwłaszcza kierownica :)

Edytowane przez Mayster1991

Opublikowano

Fajny avant, ten gwint dość wysoko, no ale zima idzie i koła małe :wink: te pokrowce nie dodają wnętrzu uroku

Opublikowano
  • Autor

Pokrowce niestety są wymagane w przypadku używania przezemnie audi jako daily, z pracy wracam przeważnie brudny ponieważ pracuję jako ogrodnik na szklarni i zwyczajnie od roślin moje ciuchy są zielone, a szkoda mi brudzić oryginalną tapicerkę, stąd też muszę mieć pokrowce ... ;/

Opublikowano

Fajnie by było jeszcze może dekory zrobić taką samo folią ciekawie by to wyglądało z tym co teraz zrobiłeś B)

Opublikowano
  • Autor

Myślę, że za dekory wezmę się bliżej Świąt jak będę mial wolnę i będę miał czas to wszystko porozbierać, do tego chyba też obkleję holder do kubka o ile mi się folia na nim ładnie zejdzie przez ten paseczek dekoracyjny.

Opublikowano

Holder odpuść ;) zrób dekory

Opublikowano

Tak jak kolega karol24 mówi zrób tylko dekory bo jest dobrze a jak dodasz jeszcze gdzieś to przesadzisz i nie będzie to mieć takiego ciekawego już efektu przynajmniej to jest moje zdanie a jak ty masz na to wizje to już twój wybór :P

Opublikowano
  • Autor

W sumie możecie mieć rację, co za dużo to nie zdrowo, zastanawiałem się nad zrobieniem dekorów tym samym wzorem ale... z przejściami w ten sam wzór w kolorze, dajmy na to co jakiś czas wkomponować kolorowy fragment, co Wy na to ?

Ostatnio mam w ogóle obsesję cykania fotek autku, to jedna z dzisiejszych.

ceefbe95d315.jpg