a4mwo Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Mam dość irytujący problem. Przy zmianie biegów z 1 na wsteczny, słychać jedno takie jakby głuche uderzenie, tak samo jest ze wstecznego na 1(z resztą, na każdy bieg w górę). Biegi chodzą normalnie, bez oporu, z 1 na 2 itp itd nie ma tego uderzenia, dopiero przy wbijaniu wstecznego i na odwrót. Na zgaszonym silniku tego nie ma, tylko na odpalonym. Mechanik mi powiedział, że to wina oleju i żeby go wymienić. Ma rację? Dodam, że przykładowo, podjeżdżam do miejsca parkowania na jedynce, zatrzymuje się, wrzucam wsteczny i w trakcie jego wrzucania jest ten odgłos. Wrzucę na luz, i znowu wsteczny i już tego dźwięku nie ma. Jednak przy wbiciu jedyni znowu jest ten stuk, więc znowu wrzucam na luz i już go nie ma. O co może w tym chodzić? Skrzynia pięciobiegowa.
Romeck Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Może jakaś poducha? Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
a4mwo Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2015 jeśli była by to poduszka to było by to za każdym razem
mr0death Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 jeśli była by to poduszka to było by to za każdym razem to będzie poducha. dlaczego? wbija 1kę skrzynia przesuwa się do przodu i jest stuk kiedy wbija wsteczny, bo skrzynia sie cofa w tył, a jak zrzuci z wstecznego na luz to skrzynia się nie rusza, dlatego potem bez stuku wchodzi wsteczny. Takie moje zdanie.
Rekomendowane odpowiedzi