Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b5 1,8 zanika moc powyzej 100 km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chyba w koncu znalazlem kokretne forum AUDI.Posiadam ta furke od niedawna w sumie wszystko oki ale mam kilka pytan

Na biegu jalowym lekko bujaja mi sie obroty ale to mozna zniesc nie jest tragicznie ale gdy jade lub gdy przygazuje i puszczam gaz obroty i to za karzdym razem waryjuja z 1000 na 400 i zawsze to wachanie wystepuje 3 raz i zostaja na tysiacu i ile razy bym nie dodal gazu i puscil zawsze jest tak samo.

Nastepny moj problem polega na tym ze przy jezdzie powyzej 100km/h i przejechaniu 5 no moze 7 km samochod nagle zachowuje sie tak jakby nie dostawal paliwa lub tracil moc jest tak okolo 2-3 sekund i jedzie normalnie i tak co jakis czas gdy jezdze po miescie tego nie ma.Jak kupowalem ten samochod gosc podlaczym mi go pod kompa i pokazalo

17916 BRAK NF O RODZAJU USTERKI

561 REGULACJA SKLADU MIESZANKI

Z informacje GORACO dziekuje

Opublikowano
Na biegu jalowym lekko bujaja mi sie obroty ale to mozna zniesc nie jest tragicznie ale gdy jade lub gdy przygazuje i puszczam gaz obroty i to za karzdym razem waryjuja z 1000 na 400 i zawsze to wachanie wystepuje 3 raz i zostaja na tysiacu i ile razy bym nie dodal gazu i puscil zawsze jest tak samo.

Sprawdź czy w przepustnicy nie nagromadziło się dziadostwa. Jeżeli jest brudna, to ją wyczyść i później tylko adaptacja. Możliwe, że błąd 17916 jest od przepustnicy, bo ja jak miałem brudną przepustnicę, to wyskakiwał błąd jakiś bez opisu (nie pamiętam dokładnie który - bez adaptacji przepustnicy nie dało się go usunąć)

Nastepny moj problem polega na tym ze przy jezdzie powyzej 100km/h i przejechaniu 5 no moze 7 km samochod nagle zachowuje sie tak jakby nie dostawal paliwa lub tracil moc jest tak okolo 2-3 sekund i jedzie normalnie i tak co jakis czas gdy jezdze po miescie tego nie ma.

Ma kolega może instalację LPG? Jeżeli tak, to jest źle ustawiona mapa wtrysku gazu i silnik w niektórych warunkach dławi się i przerywa. Silnik przez to wyrzuca błąd 00561 - regulacja składu mieszanki.

Opublikowano
  • Autor

nie nie mam gazu musze chyba jeszcze raz podjechac gdzies na kompa .A dzis jeszcze przy odpaleniu silnika pojawil sie 3 krotny

sygnal dzwiekowy co to to juz nie wiem

Opublikowano
.A dzis jeszcze przy odpaleniu silnika pojawil sie 3 krotny

sygnal dzwiekowy co to to juz nie wiem

Może padnięty aku.