tomato Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 Witam mam pewien problem z wrzuceniem po uruchomieniu zimnego silnika pierwszego i drugiego biegu reszta jest ok . Objawy takie występują wyłącznie po nocy na zimnym silniku . Na początek chciałem wymienić olej w skrzyni może coś by pomogło Ale nie wiem jaki olej zakupić i ile wlać . Dziękuję za pomoc [br]Dopisany: 15 Listopad 2008, 18:15_________________________________________________Wyczytałem że wchodzi 2,25 l i olej Esso .
rav Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 ...Ale nie wiem jaki olej zakupić ... Najlepiej 75W 90 markowy. (polecam [Mobil1] Mobilube 1 SHC 75W-90 lub [Mobil1] Mobilube SHC-LS 75W-90) Użyj to napewno dowiesz się więcej w tym temacie
tomato Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Opublikowano 16 Listopada 2008 Z tego co czytałem na forum to wszyscy piszą właśnie Najlepiej 75W 90 markowy. Z naciskiem na markowy Ale czy właściwy i oryginalny Muszę coś z tą skrzynią zrobić bo znając temperament mojej żony to rozpieprzy ją w drobny mak A od jutra ma nią jeździć do pracy i coś czuje że skrzynia długo nie pociągnie Dzięki za pomoc Mam zamiar nalać coś najlepszego i naj właściwszego
rikardo Opublikowano 16 Listopada 2008 Opublikowano 16 Listopada 2008 Jak planujesz pojeździć samochodem to wymień na oryginalny olej który nie jest tani ale specjalnie opracowany przez producenta do tych skrzyń. Przeczytaj ten wątek kolegi z forum może pomoże we właściwej decyzji. http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahu_co_sie_stalo_ze_skrzynia_po_wymianie_oleju-t27118.0.html
Rekomendowane odpowiedzi