Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gwint - problem z tyłem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poniżej załączam foto mojej Audi nad którą planuje trochę popracować..:

161kfu1.jpg

Auto ma super właściwości jezdne na równych drogach typu autostrada,drogi ekspresowe. Problem pojawia się na nawet najdrobniejszych wybojach, czyli pospolitych polskich drogach...

Założony jest gwint niewiadomej marki z regulacja tylko góra-dół. Przód udało się odpowiednio ustawić, jednak na tyle zabrakło skali (podniesiony na max w górę) kasta bije o koła- alu 18'.

Auto zdaje się być dość sztywne, jak tu wybrnąć z tego problemu?

Opublikowano

Gdzie masz regulacje gwintu, na gorze czy dole, moze wystarczy dorobic dystsns pod regulacje gwintu, albo zalozyc klipsy na amortyzator

Opublikowano

Kup dystanse gumowe ok 20-25 mm i podłóż pod regulację. Przerabiałem to samo, ty na maksymalnym podkręceniu i tak stał stanowczo za nisko - właśnie jakieś 1,5- 2,5 cm.

Regulację miałem na wahaczu, pod sprężyną. Jak później się okazało wiele osób w B6 montuje nad sprężyną - różnicy w wysokości to nie przyniesie, ale ułatwi regulowanie.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie za odpowiedź. Lexyy, dokładnie nie kojarzę czy regulacja jest od dołu czy od góry, jutro to sprawdzę. Znalazłem takie klipsy do gwintu, wygląda to dość obiecująco http://tuningkingzshop.pl/pl/p/Odboj-klips-poliuretanowy-do-zawieszenia-tylnego-TuningKingz-Limited/16415. Chyba się skuszę. W moim przypadku myślę że sytuacja jest o tyle dobra że brakuje dosłownie kawałeczek... Jadąc samem nie ma problemu, dobija dopiero gdy ktoś usiądzie z tyłu (w szczególności na łukach). 1cm w górę będzie ok. Jutro podniosę auto i dam znać co tam wymyśliłem :)

Opublikowano

niektóre regulacje tylne mają otwór gwintowany do przykręcenia własnie do wahacza śrubą od dołu

co do klipsów to raczej auta nie podniesiesz do gury jedynie będzie prędzej dobijało o ile nie masz założonej sprężyny baryłkowej (gwinty MTS,FK,TaTechnix)która się składa do zera i tył będzie leżał na amortyzatorze

jedynie podkładki gumowe 30mm pod regulację załatwią Twój problem

ale dumaj ja też to przechodziłem :P

Opublikowano
  • Autor

Udało się rozwiązać problem, okazało się że wcale nie było gum pod amorem. Teraz jest w sam raz :) Można usunąć temat.