Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

prośba o anailze logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z przeładowaniem turbiny
a4 b5 tdi afn 110km
turbina była czyszczona niestety to nic nie pomogło podmieniałem n75 z n18 tez byl ten sam problem turbina ładuje zbyt dużo i wchodzi w tryb awaryjny

http://vaglog.pl/log_245108.html

Edytowane przez mtb84

Opublikowano

Hej

Turbina jest źle złożona po czyszczeniu, a dokładnie pierścień od geometrii jest obrócony o 180 stopni. Problem znam z autopsji, kupiłem paska afn właśnie z tak złożoną turbiną.:)Rozebrałem, obróciłem pierścień i wszystko zaczęło śmigać. Potem mi go ukradli, no ale to raczej już nie ze względu na usunięty problem;)

pozdro

Edytowane przez bigu888

Opublikowano
  • Autor

Raczej nie możliwe bo wtedy by nie pasowało wycięcie na pierścieniu w które wchodzi sterowanie sztanga .

Opublikowano

kiedy te turbo czyściłeś

Opublikowano

Raczej nie możliwe bo wtedy by nie pasowało wycięcie na pierścieniu w które wchodzi sterowanie sztanga .

No skoro mówię że tak miałem to jest to możliwe!!! Temat jest znany, pomogłem już 2 forumowiczom na forum vwgolf z tym samym problemem! Mi też pomogł forumowicz z tego forum. Nie jest to możliwe w każdej turbinie oczywiście, ale w afn jest.(tu też montowane były dwa typy turbin, tylko w jednym z nich dało się taki numer zrobić)

Opublikowano
  • Autor

no ok będę musiał jeszcze raz do niej zajrzeć czyściłem ja w maju ale cały czas jest przeładowana. także być może ze masz racje z tym pierścieniem zrobię zdjęcia przed i po montażu.

zamawiam uszczelki i na weekend będę rozbierał. narazie dzięki

Edytowane przez mtb84

Opublikowano

Jak zdejmujesz przewód podcisnienia to sztanga opada a po założeniu sie podnosi do ogranicznika ???? zrób taki test kilka razy pod rząd.

Opublikowano
  • Autor

na filmiku możesz zobaczyć jak pracuje sztanga u mnie wydaje mi się ze płynnie chodzi i na całej długości nie wiem czy podczas jazdy się nie zacina.

https://youtu.be/jlNNfcPEi18

Opublikowano

Wiec obstawiam złe złożone turbo.

Opublikowano
  • Autor

a71dc88fbe4648445b02871cbfe6ed74.jpg

tak jest prawidłowo? (zdjęcie podglądowe nie moje) wole się upewnić . czyli twierdzicie ze ja nie mam tak jak na zdjeciu

Edytowane przez mtb84

Opublikowano

Jak napisałem w pierwszym poście: turbinka źle złożona, obrócony pierścień od geometrii o 180 stopni. Zauważ, że dodałem też, że nie każdą turbinę od afna da się źle złożyć. Miejmy nadzieję, że u Ciebie to właśnie ten problem.

Opublikowano
  • Autor

witam turbina rozebrana no i miałeś racje pierścień był obrócony, jeszcze raz dziękuje za pomoc. teraz turbo pracuje idealnie.

Edytowane przez mtb84

Opublikowano

Nie ma sprawy:)) Cieszę się że mogłem pomóc. Jakbyś potrzebowal nowe wtryskiwacze - zapraszam na prv.

Edytowane przez bigu888