Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Prosze o analize logow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proba Dynamiczna

001

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f2f1a5218b040280.html

003

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/30520d2383ae4bb2.html

008

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e219dcf9ee6463c7.html

010

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f25b28654e1931fd.html

011

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5f8f42dd5e5f1d38.html

Wyskoczyl mi tez blad:

17965- Charge Presure Controle

Positiv Deviation

P 1557-35-00--

Jutro zrobie i dodam logi statyczne.

Jesli ktos to przegladnie to bedzie super i dzieki z gory !

Opublikowano

wywal katalizator jak masz ... psiknij wd40 na sztange i przegon fure po autobanie ...

Opublikowano
  • Autor

wywal katalizator jak masz ... psiknij wd40 na sztange i przegon fure po autobanie ...

No wlasnie niedlugo przegonie prawie 2tys km, a jak wyglada sprawa z przeplywka no i o co chodzi z tym bledem

Wielkie dzieki ze popatrzyles :hi:

Opublikowano

No wlasnie niedlugo przegonie prawie 2tys km, a jak wyglada sprawa z przeplywka no i o co chodzi z tym bledem

Wielkie dzieki ze popatrzyles :hi:

ja doladowanie lata jak zyd po pustym sklepie to i gnoj bedzie dawkowany w podobny sposob ... :wink4:

osobiscie przezornie wymienil bym filtr powietrza i przemyl druta [wysokie obroty o tym mowia :wink4:] ... ale najpierw masowanie prawa stopa ... :wink4:

p.s co do bledu .. to pewnie kiedys trafil sie notlauf jak turbo jebnelo do 2570 mbar ... :wink4: i zostal zapisany blad ...

Opublikowano
  • Autor

Oki, kata juz niedlugo wywale, a o co chodzilo ci z tym przeczyszczeniem druta? Chodzi o ta sztange od turbiny ? Dzieki.

Opublikowano

Oki, kata juz niedlugo wywale, a o co chodzilo ci z tym przeczyszczeniem druta? Chodzi o ta sztange od turbiny ? Dzieki.

przeplywomierz ...

Opublikowano
  • Autor

Panowie odświeżę temat, mam pytanko. Sprawdzałem na VAGu jak pracuje sztanga od turbo noi patrzyłem w 011 BS i ladnie pokazuje ON/OFF co kilkanaście sekund, ale co mnie zdziwiło to jak patrzyłem na sztangę to w ogole sie nierusza. Jak to jest ze na vagu pokazuje ze sie porusza a w rzeczywistości ani drgnie.

Popsikalem WD40 i później pojadę przegonić auto na autostradzie.

Zaczalem tam zaglądać bo nietak dawno turbo mi ciągło ladnie od 1700-1800 obr a teraz to dopiero tak od 2000-2100. Czy to przesuniecie w mocy to tylko wina kata (niedługo go wytnę) czy zapieczone kierownice w turbo bo o tym by świadczyla nieruszająca sie sztanga tak? Co wy na to?

Opublikowano

ECU wymusza w trybie BS - zmiane polozenia sztangi ale poniewaz jest zapieczona nie moze sie poruszyc.

Wyczyscisz turbawe i bedzie OK :wink4:

Opublikowano
  • Autor

To zeby ja rozruszac tak bez rozbiereania tego to tylko WD40 i pocisnac? Juz tak robilem i ruszylo ale moze z jakies 0,5 centymetra ja teraz rusza. Jeszcze raz popsikam i moze ruszy ja do konca.A to ze nierusza sie ta sztanga to swiadczy o tym ze kierowniczki sa zapieczone-tak? Dziwne bo nigdy nie cisnalem na zimnym silniku, po trasce zawsze go chwile studzilem na wolnych obrotach, no i czesto jezdze dluzsze szybkie traski i raczej niezamulam turba, wiec z czego to sie zapieklo ? :kwasny: A i jeszcze pytanko nadmiar WD40 chyba niczemu tam niezaszkodzi w tym miejscu?

Dzieki za odpowiedzi.Pozdrawiam.

Troszke zszedlem z tematu bo mialo byc o diagnostyce Vag ale niebede juz nowego watku zakladal.Sorki

Opublikowano

To zeby ja rozruszac tak bez rozbiereania tego to tylko WD40 i pocisnac? Juz tak robilem i ruszylo ale moze z jakies 0,5 centymetra ja teraz rusza. Jeszcze raz popsikam i moze ruszy ja do konca.A to ze nierusza sie ta sztanga to swiadczy o tym ze kierowniczki sa zapieczone-tak? Dziwne bo nigdy nie cisnalem na zimnym silniku, po trasce zawsze go chwile studzilem na wolnych obrotach, no i czesto jezdze dluzsze szybkie traski i raczej niezamulam turba, wiec z czego to sie zapieklo ? :kwasny: A i jeszcze pytanko nadmiar WD40 chyba niczemu tam niezaszkodzi w tym miejscu?

psiknij WD40 i sprobuj rozruszac recznie [uzywajac do pomocy klucza] ... oraz pojezdzij troszke w pelnym zakresie obrotów .....

Opublikowano
  • Autor

Jak będę probował to rozruszać to przy wylaczonym silniku? Dzięki za odpowiedzi !

psiknij WD40 i sprobuj rozruszac recznie [uzywajac do pomocy klucza] ... oraz pojezdzij troszke w pelnym zakresie obrotów .....

Opublikowano

Jak będę probował to rozruszać to przy wylaczonym silniku? Dzięki za odpowiedzi !

tak ... przy wylaczonym silniku ...