Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wymiana pompy oleju w ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukalem na forum i niepotrafie znalezc jak wymienic pompe oleju w ALT.pytam poniewaz zapalila mi sie czerwona kontrolka oleju na wysokich obrotach,silnik chodzil jak chodzi nie klekocze chodzi równo i moc ma taka sama,mam pytanie równiez czy mozna spróbowac przeczyscic smok pod cisnienie poprzez otwór czujnika poziomu oleju?dzieki.

Opublikowano

Zanim cokolwiek będziesz robił zmierz ciśnienie oleju :)

Opublikowano
  • Autor

Zanim cokolwiek będziesz robił zmierz ciśnienie oleju :)

dzieki za podpowiedz kupilem wlasnie manometr bo na warsztacie tu w uk niestety niemaja....a na drugim krzyknál mi 70 funtów za sprawdzenie wiec kupilem za 15 nowy i czekam.slyszalem wlasnie ze czasami nawet komp nie wykryje tego czujnika wysokiego cisnienia,wiesz moze jakie powinno byc cisnienie dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

na wolnych ok 4 jak przy gazujesz to tak max 4.5 nie wiem ile przy obcince szkoda było mi silnika żeby sprawdzić

Opublikowano
  • Autor

na wolnych ok 4 jak przy gazujesz to tak max 4.5 nie wiem ile przy obcince szkoda było mi silnika żeby sprawdzić

dziekuje czekam na manometr i do boju.....

siema dzis przyszedl mi manometr to sprawdzenia cisnienia....zabieram sie do roboty a tu widze kabel do czujnika uwalony...polutowalem i jest wszystko ok.cisnienie spradze jak bedzie troche cieplej.jest ok to w sumie nawet po co sprawdzac.dzieki za podpowiedzi pozdraiwam

Opublikowano

jak już masz manometr to warto sprawdzić bo czujnik jest ustawiony bodajże tak ze jak będzie ciśnienie poniżej 1 bar to dopiero załapie :)

Opublikowano
  • Autor

jak już masz manometr to warto sprawdzić bo czujnik jest ustawiony bodajże tak ze jak będzie ciśnienie poniżej 1 bar to dopiero załapie :)

dzieki sprawdze jak bede wymienial olej....ale kamien z serca mi spadl..jakbym byl w polsce to luzik a tu w uk to masakra jest drozyzna...pozatym juz jeden mechanior mnie skaoswal za robote a po roku wyszlo ze niektóre czesci to sa jeszcze z 2001 roku.pozdro