Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stukanie przy hamowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z hamulcami, szukalem na forum ale takich rzeczy się na czytałem że szok. Opisze dokładnie o co mi chodzi i może otrzymał jakiś konkret. Mianowicie:

Z dwa miesiące temu podczas dohamowywania mialem głosne metaliczne stuki w okolicach tarcz. Rowniez jadąc po nierównościach było słychać " dzwonienie " po delikatnym naciśnięciu na hamulec cichlo. Wykluczylem zawieszenie, kupilem nowe klocki, problem znikl, do nią dzisiejszego. Znów zaczynają się stuki przy hamowaniu i słuchać dzwonienie w kołach. Czy jest to problem zacisków? Nie mam głowy...

Opublikowano

Ja miałem u siebie podobny problem po swapie zacisków. Nie dawało mi to spokoju i po kolei sprawdzałem zaciski.....okazało się, że prawy tylny był tylko na jednej śrubie i nie trzymał sie zbyt dobrze. Kupiłem ori śrubę, dokręciłem i po problemie.......może u Ciebie być podobnie, sprawdź ;)

Opublikowano

Witam

W moim a4 też dzwoniło przy hamowaniu okazało się że jarzmo było zbyt słabo dokręcone do zwrotnicy.

W A4 B7 to jest 190Nm

Witam

W moim a4 też dzwoniło przy hamowaniu okazało się że jarzmo było zbyt słabo dokręcone do zwrotnicy.

W A4 B7 to jest 190Nm

33elkoy.jpg

Opublikowano
  • Autor

Ok. Tylko dlaczego po wymianie klocków byl spokój na jakieś dwa miesiące i teraz znów?

Opublikowano

Może coś zostało źle dokręcone.....tak jak u mnie i kolegi Kunio

Opublikowano

Przez jakiś czas klocki się też docierają i nie korzystasz z pełnej ich skuteczności.

Sprawdź wszystkie śrubki zgodnie z opisem o i jeszcze tą sprężynkę która trzyma klocki.

Jakie masz tarcze 312mm czy 320mm, takie miałem i są różne sprężynki dociskające klocki może coś nie jest prawidłowo złożone.