Jump to content
IGNORED

2.0 tdi bkd - wypadanie zaplonow

Recommended Posts

Posted

Witam mam problem z moja audi. Nagle samochod zaczal chodzic jakby na 3 gary. Na komputerze blad p302 - wypadanie zaplonow. Po sprawdzeniu kompresji postanowilem ze zrobie remont. Wymienilem glowice bo byla peknieta pierscienie na wszystkich tlokach rozrzad i listwe elektryczna od wtryskow. Po zlozeniu wszystkiego dalej wyskakuje blad na 2 cyl wypadanie zaplonow. Wtryski byly zamieniane wkladane inne. I samochod dalej chodzi jakby na 3 gary.. Brak mi pomyslu jaka moze byc przyczyne... Dzieki za pomoc z gory.

Posted

Sprawdź na przejście instalacje elektryczna odpowiedzialna za 2gi cylinder, od okrągłego złącza Przy głowicy do ECU silnika.

Zwróć uwagę także czy pin w okrągłym złączu nie jest wysunięty.

Posted

dokładnie, konektor lub przewód pomiędzy ECU a wiązką PD ew. uszkodzony ECU.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

A wiec odnawiam temat. Sygnal byl sprawdzany od ecu i jest ok . Wtryski byly ponownie zamieniane i jest to samo. Synchronizacja rozrzadu jest ustawiona na +1.0Jak ustawialem synchronizacje i zrobilem na +2.95 mniej wiecej to silnik chodzil lepiej jak na tym ustawieniu +1.0. Rece opadaja pomocy

Edited by borc93
Posted

A teraz jakie są ciśnienia sprężania...

A wałek rozrządu krzywki i wałek napędzająy PD czop łożysko sprawdzałes?

Pomierz czop walka rozrządu od pd 2go cylindera porównaj z 1,3,4tym.

Posted

a glowica sprawna?

Posted

Rozbierac ponownie bede za pare dni i sprawdzac. Przy ustawianiu synchronizacji rozrzadu bo bylo zle -2,54 i przy pierwszej probie ustawilo mi sie na +3 prawie i silnik pracowal rowno nie trzas sie. I jak ustawilem na +0.5 to drgania silnika znow sie pojawily. Wiele osob wskazuje zebym wymienil walek. A co do kompresji to za pare dni bede mial szanse sprawdzic. Glowica sprawna

Posted

Mi po odpaleniu chodzi przez chwilę na 3 później jest wszystko ok. Poradzi coś ktoś? :)

• 3 weeks later...
Posted

Pomoze ktos?